Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber Suruç

“Gemide”, “Lalelide Bir Azize”, “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” filmlerinden tanıdığımız senarist Önder Çakar Kobani için Suruç sınırında oluşturulan nöbet köylerinden Mehser'de diğer yurttaşlar ile birlikte nöbet tutuyor.

Önder Çakar kaldığı çadırın bir kısmını kütüphaneye çevirdi ve Kobani’ye destek için nöbet tutulan direniş köyleri ilk kütüphanesine kavuşmuş oldu.

Kütüphanenin önüne de Dünya'nın dört bir tarafında gerçekleşen Kobani ve Rojava’ya destek eylemlerinin afiş ve dövizlerinin sergilendiği küçük bir sergi açtı. Böylece “Direniş köyleri”nin ilk sokak sergisi de açılmış oldu.

Bu küçük serginin nedenini Demokrat Haber’e anlatan Önder Çakar şöyle konuştu:

''Tüm afişler yok, afişlerin ancak bir kısmını burada sergileyebiliyoruz. Burada Kürdistan'ın dört tarafından Kobani’ye destek için gelen insanlarımız var, ancak onlar sosyal medyayı iyi kullanamadıkları için bunlardan haberdar değiller. Biz Kürt halkı bunları görsün istiyoruz. İstiyoruz ki yalnız değiller, dünya onları görüyor. Kürtler yalnız değil, Kürdistan yalnız değil, bunu onlara gösterebilmek için bu sergiyi organize ettik.”

Kobani ve Rojava’ya destek eylemlerinin afişleri internetten indirilmiş ve sonra su geçirmez bir malzemenin üzerine basılarak sergilenecek hale getirilmiş.

Mehser köyünde bulunan yurttaşlar açılan sergiye oldukça ilgi gösterdiler.