Türkiye'nin çeşitli illerinden Kürecik'e gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Kürecik'e kurulması planlanan füze kalkanı inşaatının önünde basın açıklaması yaptı. Gençler, “Denizlerin yolunda halklara kalkan olmaya” dediler.

 

'FÜZE KURMA BOŞUNA, YIKACAĞIZ BAŞINA'

 

Füze kalkanı inşaatına doğru yola çıkan SGD'liler ve Kürecikliler, alkışlarla, ıslıklarla, zılgıtlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca, “Emperyalistler, işbirlikçiler, 6. Filo'yu unutmayın”, “Füze kurma boşuna, yıkacağız başına”, “Kürecik halkı yalnız değildir”, “Katil ABD, işbirlikçi AKP”, “Denizlerin yolunda, halklara kalkan olmaya” sloganları atıldı.

 

'FÜZE KALKANI KAN, GÖZYAŞI, SAVAŞTIR'

 

SGDF Başkanı Ali Tektaş, füze kalkanı projesinin coğrafyayı savaş sahası haline getireceğini söyledi. AKP Hükümetine tepki gösteren Tektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Füze kalkanı kurulması halklara kan, gözyaşı ve savaştan başka bir şey getirmeyecektir. AKP Hükümeti gerçekte İsrail siyonizmine kalkan oluyor. Malatya, çıkacak bir savaşta en fazla can kaybının yaşanacağı kent olacaktır.”

 

'68 gençlik hareketinin 6. Filo eylemlerini hatırlatan Tektaş, Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga'nın Kürecik'teki ABD radar üssüne karşı eylem hazırlığındayken yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Tektaş, “Şimdi aynı mücadele kararlılığıyla ve aynı militan ruhla Türkiye ve Kürdistan'ın bir savaş üssü haline gelmesini durdurma zamanı” diyerek sözlerini noktaladı.

 

'SONUNUZ VİETNAM OLACAK'

 

Tektaş'ın ardından söz alan Kürecik Halk İnisiyatifi Sözcüsü Kadir Aksu, şöyle konuştu: “Kirli emellerini gerçekleştirmek için savaş çığırtkanlığı yapıyorlar. Ortadoğu halklarına demokrasiden bahseden AKP, kendi halkına zorbalık yapıyor.”

 

ABD ve AKP'ye seslenen Aksu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Haydutlar, sonunuz Vietnam olacak. AKP, sonunuz Mübarek olacak. Kahrolsun ABD, kahrolsun işbirlikçiler!”

 

Daha sonra yapılan oturma eyleminin ardından gençler, füze kalkanının kurulacağı radar üssünden Kürecik'e hareket etti. (ETHA)