Hakkari'nin Uludere ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 5 gerillanın yaşamını yitirmesi ve BDP tarafından 3 gün yas ilan edilmesi ardından CHP Diyarbakır il örgütü de yarın seçim bürolarını yas nedeniyle kapatacak.

ANF'ye açıklamada bulanan CHP 1. sıra milletvekili adayı Salih Sümer ve İl Başkanı Muzaffer Değer, halkın kararına saygı duyduklarını belirterek, kentte kepenklerin tümden kapatılması halinde seçim bürolarını yas nedeniyle kapatacaklarını söylediler.

CHP Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Salih Sümer, 12 gerillanın yaşamını yitirmesinden üzüntü duyduklarını belirterek, yarın kepenklerin kapatılması halinde parti seçim bürolarını da kapatacaklarını söyledi.

Seçim barajının düşürülmesi gerektiğini belirten Sümer şunları söyledi: "Seçim barajı olmaması halinde BDP'nin buradan 8 milletvekili çıkaracağına inanıyorum. Bizler BDP'nin oylarını çalıyoruz. Bunlar haksızlıktır. Kürt halkı ve Kürt sorunu var. 12 kişinin ölümünden üzüntü duyuyorum. Operasyonları AKP hükümeti isterse durdurabilir. Halkın kararına saygı duyuyoruz. Kepenklerin kapatılması halinde bizler de seçim bürolarını kapatacağız."

CHP İl Başkanı Muzaffer Değer de ANF'ye yaptığı açıklamada, yaşanan ölümlerden üzüntü duyduklarını ve yarın seçim bürolarını kapatacaklarını söyledi. Kısa bir süre önce 7 gerillanın ölümü sonrasında kurulan taziye çadırını ziyaret ederek operasyonlar sonucu yaşanan ölümlere tepkisini dile getirdiğini belirten Değer, ölümlerin ve operasyonların durmasını istedi.

ANF