Diyarbakır Ergani'de esnafa dağıtımı yapılan ve KURDÎ-DER tarafından bastırılan takvimler, hakkında herhangi bir yasak kararı bulunmamasına rağmen polisler tarafından esnaflardan geri toplandı. Durumu protesto eden dernek üyeleri, savcılığı göreve çağırdı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, KURDÎ-DER tarafından 2015 yılı için bastırılan takvimlere, Diyarbakır Ergani'de herhangi bir yasal karar olmamasına rağmen polislerce el konuldu. Geçtiğimiz Cuma günü ilçe esnafını gezerek sözkonusu takvimleri hediye eden dernek üyelerinden sonra takvim bırakılan dükkanları dolaşan polisler, sözkonusu takvimleri tek tek toplayarak el koydu.

Yaşanan bu olay dernek üyeleri tarafından bugün protesto edildi.

HDP, DBP ilçe örgütü temsilcileri ile ilçedeki kimi kurumların desteğiyle yapılan açıklamada, tepki olarak yine el konulan takvimler ellerde taşındı.

KURDÎ-DER Ergani Şube Eş Başkanı Mehmet Taşkesen, yasal izinleri bulunan bastıkları takvimlerinin toplanmasına bir anlam veremediklerini söyledi.

Şikayetlerine rağmen emniyetin hala hangi gerekçeyle takvimleri topladığına dair kendilerine izahatta bulunmadığını dile getiren Taşkesen, şimdiye kadar dağıtımında herhangi bir sorun ile karşılaşmadıkları takvimlerinin toplanması konusunda Ergani Savcılığı'nı sözkonusu polisler hakkında soruşturma yürütmek üzere göreve çağırdı.