​Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Küba'nın efsanevi Lideri Fidel Castro'yu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a benzeten gazetecileri, "geri zekalı" olarak niteledi.

Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Fidel Castro'yu anmak etkinliğinde konuştu.

Casals, konuşmasında Erdoğan ve Fidel'i birbirine benzeten Mustafa Akyol'a şu sözlerle cevap verdi:
 
"Fidel'in anısına sahip çıkmak için buradayız. Dünya emekçi halkları Fidel'e sahip çıkarken dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bazı satılmış gazeteciler Fidel'i karalama kampanyası başlattılar. Fidel aynı zamanda Atatürk'ün bağımsızlıkçı düşüncesini örnek aldı. O yüzden de Atatürk'ün büstü Havana'da dikildi. Türkiye'deki satılmış olan bu gazeteciler geri zekalıdır. Başıma ne gelirse gelsin bunu çekinmeden söyleyeceğim. Bir halk kahramanına diktatör demek gerizekalılıktır." dedi.
 
Casals konuşmasında ayrıca, "Fidel vatandır, Nazım gibi, Atatürk gibi. Bizler vatanıma sahip çıkıyoruz, kanımız pahasına bunu yapmaya kararlıyız" diye konuştu.
 
Törende Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Aydemir Güler de konuştu.
 
Hürriyet Daily News yazarlarından "Why the Turkish left hates Erdoğan but loves Castro" ("Neden Türkiye solu Erdoğan'dan nefret eder ama Castro'yu sever") Mustafa Akyol, Erdoğan ve Fidel'i birbirine benzetmişti.
 
Yazıda, Fidel'in "diktatör" olduğunu öne süren Akyol, Erdoğan eleştiriliyorsa, aynı eleştirilerin Fİdel'e de yapılması gerektiğini iddia etti. Yazıda Fidel'in "devrimci", "ilerici" ya da "anti-emperyalist" olmasının bir önemi olmadığı öne sürüldü.
 
Bunun üzerine Büyükelçi Alberto Gonzalez Casals, "Bu onların cehaletini gösterir" şeklinde Akyol'a cevap vermişti.

(Kaynak: BirGün)