Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar ilçesi Çamönü Mahallesi’nde yoğun kar yağışından zarar gören seralarda 'hasar tespiti' yapmak için görevlendirilen, 'ayakları ıslanmasın diye' çiftçilerin sırtında taşınan Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nedim Zurnacı’yı görevden aldı. Zurnacı hakkında idari soruşturma da başlatıldı.

GÖREVİNDEN ALINDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaptığı açıklamada, "Yapılan çalışma esnasında hizmet anlayışımız, vatandaşa yaklaşımımız ve değerlerimiz açısından asla tasvip etmeyeceğimiz şekilde Daire Başkanımız Nedim Zurnacı’nın çiftçilerimiz tarafından taşınmasına ilişkin olarak görüntüleri basına da yansıyan olay meydana gelmiştir. Meydana geldiği andan itibaren takibimizde olan olaya istinaden, olaydan sonraki ilk mesai günü olması hasebiyle bugün itibariyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125 ve devam eden maddeleri gereğince Zurnacı hakkında idari soruşturma başlatılmış ve ilgili daire başkanımız görevinden alınmıştır” dedi.

Ergün, "Bu vesileyle tekrar bilinmesini isteriz ki kamu hizmeti görürken ve belediye hizmetlerini yürütürken çalışanlarımız tarafından yapılacak en ufak yanlış dahi gözardı edilmeyecek, gereken her türlü önlem alınacak ve müeyyideler uygulanacaktır," diyerek sözlerini sonlandırdı.