Geçici köy korucularının özel tim ile uzman er ve erbaşlık olması için çalışma başlatıldığı iddia edildi.

Star gazetesine konuşan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan köy korucularına bir yazı gönderildiğini söyledi. Sözen, koruculardan uzman er ve erbaşlık ile özel tim kadroları için başvuru taleplerinin alınmaya başlandığını da belirtti.

"10 BİN KORUCU BAŞVURDU"

Star'a konuşan Sözen şu bilgileri verdi:

“Bin kişilik özel tim için 10 bin geçici köy korucusu başvurdu. Ayrıca henüz ne kadar alınacağı belli değil ancak uzman çavuş alımı için de köy koruculardan talep alındı. Kısa sürede 15 binin üzerinde başvuru oldu. Adımız geçici köy korucusu ama 35 yıldır yapılan görev geçici olur mu? Özel tim için 40 yaş ve lise, uzman çavuşluk için ilkokul mezunluğu ve 35 yaş sınırlaması var, ama ön talebe göre bu koşullar da değişebilir. Geçici köy korucuların ismi daha sonra ne olur bilemiyorum ama bu düzenlemelerle neredeyse bütün korucular profesyonel asker, uzman çavuş ve özel tim olabilir.”

Geçici köy koruculuğu 1985'ten bu yana 22 ilde uygulanıyor. Geçici korucu sayısı 46 bin 495. Bu sayı emekli ve gönüllülerle birlikte 100 bini geçtiği tahmin ediliyor. Kadın korucu sayısı ise 350 olduğu belirtiliyor.