ANF’nin haberine göre BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP hükümetinin yeniden “koruculuk sistemine” sarılmasını “kaybedişin cami hoparlörlerinden ilanı” olarak değerlendirirken, önümüzdeki günlerde en büyük korucu ailelerinin silah bırakacağını söyledi. 

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter’daki hesabında Türk hükümetinin yeniden canlandırmaya çalıştığı “koruculuk sistemine" ilişkin soruları yanıtladı. 

KORUCULUK İDEOLOJİK OLARAK BİTTİ

Demirtaş, “Hükümet, iflas etmiş bir tüccar misali elinde kalmış bayat malları yana döne satmaya çalışıyor” dedi. 

“Ama koruculuk sistemi ideolojik olarak bitmiştir” diyen Demirtaş, “Elinde silah bulunduranlar da ilk fırsatta bırakmaya hazırlanıyor” açıklamasında bulundu. 

Demitaş, “Bırakın artık halkın korucu olarak silah almasını, önümüzdeki günlerde bizim de katılacağımız törenlerle en büyük korucu aileleri silah bırakacaklar” dedi. 

CAMİ HOPARLÖRLERİNDEN KAYBEDİŞİN İLANI

Batman’da camilerden koruculuk başvurusu için anonslar yapıldığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Demirtaş, “Camiden anonslarla korucu arama faaliyeti de traji-komik bir durumdur. Devletin Kürtlere karşı yürüttüğü 87 yıllık ‘savaşı’ kaybettiğinin imamlar tarafından camii hoparlöründen ilanından başka bir şey değildir” diye vurguladı. 

Koruculuk sisteminin fiilen ortadan kalkmaya başlaması savaşın sonunun başlangıcı olacak görünüyor.