Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastının kilit ismi, “Trabzon’un kara kutusu” olarak anılan Erhan Tuncel, 7 Mart 2014’te tahliye olduktan sonra sessizliğe bürünmüştü. Son birkaç duruşmaya da katılmayan Tuncel, önceki gün memleketi Elazığ’da ortaya çıktı. Elazığ’a ailesini görmek için gittiği öğrenilen ‘büyük abi’, burada korucularla da buluştu.

Bu sırada koruculara ait kalaşnikoflarla fotoğraf çektiren Tuncel bu anları, “Ve vahşidir bu dağların insanları. Onların kutsalları özgürlük, yasaları savaştır. İyiliğe iyilikle, kana kanla karşılık verilir, ve nefret de aşk gibi ebedidir” notuyla paylaştı.

‘KORUCULARA DESTEK AMAÇLI ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİM’

Vatan gazetesinden Çağdaş Ulus‘un görüştüğü Tuncel, ziyareti “eş-dost ziyareti” olarak adlandırarak, “Terörle mücadele eden koruculara destek amaçlı ziyaret gerçekleştirdim. Ardından onlara ait silahlarla hatıra fotoğrafı çektirdim” dedi. Son duruşmalara neden katılmadığı sorusuna ise, “İşlerim bu ara çok yoğundu o yüzden davalara gidemedim. Bir sonraki duruşmaya katılacağım” diye yanıt verdi.