Olay Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi'ne bağlı Bekirhanlı Köyü'nde meydana geldi. Er Celal Kabar, 2 yıl önce ölen babası Mahmut Kabar'a ait av tüfeği ile intihar etti. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde kurtarılamayan Celal Kabar’ın cenazesi, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

 

KABARI'IN AMCASI: KOMUTAN YEĞENİMİ ODAYA KAPATIP SAATLERCE DÖVMÜŞ

İntihar eden er Celal Kabar’ın amcası Yusuf Kabar, yeğeninin askerde atılan dayak yüzünden psikolojisinin bozulduğunu belirterek şunları söyledi: "Yeğenim 45 gün hava değişimi izni için evine geldi. Ama Celal'in psikolojisi bozulmuştu. Celal'in bize söylediğine göre komutanı babasına küfretmiş. O da 'Babam ölmüş, küfür etmeyin' demiş. Bunun üzerine 3 komutan kendisini bir odaya kapatıp saatlerce dövmüş. GATA'da tedavi edildikten sonra 45 gün hava değişimine gönderdiler. Ama 90 gün buralarda kaldı. Ne arayan, ne de soran oldu. Askerlik şubesine gidip durumu bildirdim onlar da ilgilenmedi. O da bayramın ikinci günü 2 yıl önce ölen babasına Mahmut'a ait av tüfeği ile kendini karnından vurarak intihar etti. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi yeğenimin cenazesini otopsi yapılmak üzere Trabzon'a üstü açık yük taşınan bir kamyonetle götürmek istediler. Tepki göstermemiz üzerine aracı değiştirdiler."

 

'BİRLİĞİME GİDERSEM BENİ ÖLDÜRECEKLER'

Ağabeyinin askerden gelirken topalladığını belirten kardeşi Cemal Kabar ise, "Hayat dolu olan ağabeyim hava değişimine geldiğinde 90 gün kimseyle konuşmadı. İçine kapanmıştı. Söylediği tek şey ’Korkuyorum. Birliğime gidersem beni öldürecekler’ diyordu. Niye topallıyorsun diye sorduğumuzda 'Sopayla vurdular' dedi. İntihar etmeden bir saat önce beni yanına çağırdı. Bir sigara uzatıp, 'Sana verdiğim son sigaradır. Artık benim teskerem bitti' dedi. Ne demek istediğini intihar edince anladım" diye konuştu.