Mecit Baskın'ın öldürülmesiyle ilgili davada savcı mütalaasını vererek dosyanın diğer faili meçhul davalarıyla birleştirilmesini istedi. Mağdur avukatlar ise davanın bir numaralı sanığı Mehmet Ağar'ın duruşmaya getirilmemesini protesto etti.

Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın'ı öldürdükleri iddiasıyla aralarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, dönemin Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski MİT yöneticisi ve emekli Yarbay Korkut Eken ile Ayhan Çarkın'ın da bulunduğu 12 kişinin "ağırlaştırılmış müebbet" hapis istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Müşteki avukatlardan Engin Gökoğlu’nun savunması sırasında sanıklara “katil” diye seslenmesi ile duruşma salonu karıştı. Bu sırada sanık sandalyesinde bulunan Korkut Eken avukat Gökoğlu'na kafa sallayarak “katil diyemezsiniz” dedi.

Tartışmaya katılan izleyiciler arasında yer alan BDP milletvekili Pervin Buldan da sanıklara yönelik “katil değil misiniz?” sorusunu yöneltti. Bu sırada sanık sandalyesinde bulunan Korkut Eken izleyici sırasında bulunan Buldan’a dönerek “senin kocan PKK ’lı s... git” ifadesini kullandı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine Mahkeme Başkanı, sanıklara "Söz verilmediği takdirde konuşmayın" uyarısı yaptı.

Duruşmada mağdur avukatları sanık Korkut Eken'in BDP Milletvekili Pervin Buldan'a yönelik ağır hakaretlerinin tutanağa geçmesini istedi. Bunun üzerine sanık avukatlarının da aynı talebi yinelemesi üzerine Buldan, "Gerçeği söylemek zorunuza mı gitti? Ben sözümün arkasındayım" yanıtını verdi.

Dava hakkında mütalaasını veren savcı ise dosyanın faili meçhul davası ile birleştirilmesini, sanık Ayhan Çarkın'ın tutukluluk halinin devamını ve diğer sanıklar için istenen tutuklama talebinin reddini istedi.

Avukatların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra ara kararını açıkladı. Mahkeme, firari sanık Alper Tekdemir için yakalama emri çıkarılmasına Ayhan Çarkın için tutuklu halinin devamına, dosyanın faili meçhul dosyası ile birleştirme kararı ile Mehmet Ağar'ın duruşmada hazır bulunma isteminin diğer duruşmada değerlendirilmesine karar verdi, duruşmayı 14 Nisan tarihine erteledi.

Duruşma arasında basın mensuplarına açıklama yapan BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ise, Korkut Eken'in küfür etmesine ilişkin "Eker kendine yakışanı yaptı" dedi. Buldan, Mehmet Ağar'ın mağdur ailelerin karşısında yargılanmasını istedi.

Mağdur avukatları ise duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yaptı. Avukatlar adına açıklama yapan Yusuf Alataş, "Bugünkü duruşma beklentilerimizi karşılayacak bir duruşma olmadı. Umudumuzu korumak istiyoruz. En azından bundan sonraki duruşmalarda, asıl faillerin yargı önüne çıkarılması gerekir. Etkin bir yargılanma yapılsın. Kamu vicdanı da adil bir yargılama oldu diyebilsin" dedi. ÇHD adına konuşan Hüseyin Aslan ise, duruşma sırasında sanıkların kendilerini tehdit ettiklerini belirterek, "Davanın bir numaralı sanığı Ağar ise duruşmaya gelmedi" dedi.