Cumartesi Anneleri, oturma eyleminin 375. haftasında, kendilerini tehdit eden eski MİT'çi Korkut Eren'e yanıt verdi. "Biz korku duvarını aştık, asıl siz bizden korkun" diyen kayıp yakınları, katillerin peşini bırakmayacaklarını duyurdu.

 

Kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları, Cumartesi eyleminin 375. haftasında Galatasaray'da bir araya geldi. İHD Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon adına açıklama yapan Hasan Ocak'ın kardeşi Aysel Ocak, polis şefi Mehmet Ağar'ın tutulduğu Aydın Yenipazar Cezaevi'nin önünde 27 Mayıs günü yaptıkları eylemi hatırlattı, "Yenipazar'da bizi ellerinde Türk bayrakları, sırtlarında cilalanmış kalın sopaları, gömleklerinin içine doldurulmuş taşları ve ağızlarında galiz küfürleri ve kurt işaretleriyle faşist gruplar karşıladı" dedi.

 

Grubun içinde Mehmet Ağar'ın korumalarının da olduğunu öğrendiklerini söyleyen Ocak, "Eylemin Aydın Emniyeti'nin onayı ve kontrolü altında oluşu, Korkut Eken'in 'Ben de oradaydım' diyerek aileleri ve insan hakları savunucularını tehdit etmesi, bu karşılama eyleminin göz korkutmaya ve yıldırmaya yönelik organize bir hareket olduğunun açık göstergesidir" diye konuştu.

 

Eyleme katılanlardan birinin de eşini faili meçhul cinayette kaybetmiş olan BDP Milletvekili Pervin Buldan olduğunu hatırlatan Ocak, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Korkut Eken, Buldan'ın varlığını fırsat bilip, 'PKK'nın siyasi temsilcileri'yle geldiğimizden bahsederek demode bir ithamla bizleri PKK ile irtibatlandırmaya çalıştı. Kayıpların, faili 'meçhullerin', yargısız infazların sorumlularından devletin eli kanlı katili Korkut Eken, 'Bizi çok iyi tanırlar, asıl kabus biz oluruz' diye aklınca bizi ve Pervin Buldan'ı tehdit etti."

 

'KORKUN ÇÜNKÜ PEŞİNİZDEYİZ'

Aysel Ocak, Cumartesi Anneleri adına Eken'e şu yanıtı verdi: "Emniyet güçleri, kontrgerilla eskileri ve onların maşaları bilsinler ki evlatları, eşleri, kardeşleri kaybedilenlerin korkma duygusu da kaybolur. Bizi devletin polisi, ordusu, cinayet şebekeleri, cellatları korkutamadığı için 17 yıldır buradayız. Biz korku duvarını aştık, asıl siz bizden korkun. Korkun çünkü peşinizdeyiz. Korkun çünkü yaptıklarınızın yanınıza kar kalmasına izin vermeyeceğiz. Korkun çünkü işlediğiniz insanlık suçlarının hesabını vermek zorunda kalacaksınız."

 

'ADALETİ ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Eylemde söz alan Cemil Kırbayır'ın ağabeyi Mikail Kırbayır da, adalet aradıklarını belirterek, "Adaleti her yerde aradık. Burada, Kars'ta aradık. En son da Mehmet Ağar'ın tutuklu olduğu cezaevinin önünde aradık. Aramaya da devam edeceğiz. Tehditleri bizleri adalet mücadelemizden vazgeçiremez" dedi.

 

Hasan Ocak'ın ağabeyi Ali Ocak da, daha önce de defalarca saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, "Hiçbirinden korkmadık, yılmadık. Asıl siz bizden korkun" diye konuştu.

 

Dünkü eyleme katılamayan kayıp Murat Yıldız'ın annesi Hanife Yıldız, gönderdiği bir mesajla Cumartesi Anneleri selamladı. Eylem, 376. haftada buluşma sözüyle sona erdi. (ANF)