İstanbul Emniyeti, Sultanahmet'te Koreli turist kafilesine saldıran kişilerin yakalanması için soruşturma başlattı.

Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kimlik bilgilerinin belirlenmesine yönelik çalışma sürerken, Uygur Türkleri’nin oruç tutmasına ve ibadet etmesine izin verilmediğine dair haberler üzerine Çin’i protesto için gerçekleştirilen yürüyüşte kendilerini Çinli zanneden ülkücü bir grubun saldırısına uğrayan Koreli iki turist polis merkezinde ifade verip şikayetçi oldu.

KORELİ TURİSTLER ŞİKAYETÇİ OLDU

Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre, olay sonrası  1’i kadın 2 Koreli turist ifadelerine başvurulmak üzere Sirkeci Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Polis merkezinde tercüman eşliğinde ifadeleri alınan turistlerin  şikayetçi oldukları, bu şikayet sonrası soruşturmanın ‘mala zarar verme’ ve ‘hakaret’ suçlarının işlendiği iddiasıyla sürdüğü öğrenildi.

Polis yetkilileri, Koreli turistlere yapılan saldırıyla ilgili çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldığını, henüz kimlikleri tespit edilemeyen saldırganları yakalamak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN YALANLAMA

Öte yandan olayla ilgili olarak Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Koreli turist kafilesine yönelik bir saldırının olmadığı savunularak, "Ne Koreli ne de başka bir turist kafilesi saldırıya uğramıştır. İddia edildiği gibi böyle çirkin bir olay asla yaşanmamıştır," denilmişti.