Konya'da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, Aleviliğe ders kitaplarında fazla yer verildiği gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na, 'Alevi bölgelerine Aleviliğin daha fazla anlatıldığı ders kitaplarını dağıtalım' önerisini getirdi.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, haziran ayında Konya’da gerçekleştirilen zümre toplantısı sonrası hazırlanan raporun ‘Uygun olmayan resmi , ahlaki, dini, örfi içerik’ bölümüne, ‘Alevilik mezhebine ders kitaplarında diğer mezheplerden fazla yer verildiği’ yazıldı.

EŞİT YA DA DAHA AZ OLMALI

Sorun olarak görülen bu durumun çözümü için ‘Eşit ya da daha az yer verilmeli. Alevilerin yoğun olduğu bölgelere dağıtılacak kitaplarda çok yer verilmesi uygun olabilir’ önerisinin MEB ’e sunulması istendi.

Söz konusu raporda ayrıca, ‘8. ve 9. sınıf müfredat programında örtünme ve kadın erkek muaşeretinin ayetler ışığında anlatılması’, 8. sınıf ders kitaplarında ‘Dinleri Tanıyalım’ başlığı altında yer alan Müslümanlık dışındaki anlatımların çıkarılması ve ‘Tanrıkavramının yerine ‘İlah’ ve ‘Allah’ın kullanılması önerileri getirildi.