Konya'nın Seydişehir İlçesi Kumlucu Mahallesi'nde balık tutmaya giden ailenin 13 yaşındaki oğlu Semih Can Celebe, dengesini kaybedip Çarşamba Çayı'na düştü.

Semih Can'ı kurtarmak isteyen babası Oğuz Celebe, ağabeyi Hüseyin ve amcası Yavuz Celebe, girdiği suda akıntıya kapılıp kayboldu. Suda boğulan amca Yavuz Celebe'nin cesedi dün bulunurken ve baba ve iki oğlunun cesedine de bugün ulaşıldı.

Konya'da un fabrikasında çalışan Oğuz Celebe ve ailesi Ramazan Bayramı'nı geçirmek için memleketleri Kumluca Mahallesi'ne gitti. Oğuz Celebe, oğulları Hüseyin Celebe, Semih Can Celebe ve kardeşi Yavuz Celebe ile Çarşamba Çay'ın da balık tutmaya gitti.

İddiaya göre çayın kenarında duran Semih Can, dengesini kaybedip suya düştü. Semih Can'ın akıntıya kapıldığını fark eden baba 45 yaşındaki baba Oğuz Celebe, ağabeyi 19 yaşındaki Hüseyin ve amcası 47 yaşındaki Yavuz Celebe de, Semih Can'ı kurtarmak için suya atladı. 3 kişi de suyun akıntısına kapıldı. Durumu fark eden çevredekiler jandarma ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

İtfaiye ekipleri akıntıya kapılan Yavuz Celebi'nin cesedini suya girdikleri bölgenin yaklaşık 2 kilometre uzağında buldu. Celebe'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Seydişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer 3 kişinin bulunması içinde AFAD'ın dalgıç ekibi çağrıldı. Bir süre arama yapan dalgıçlar çalışmalara ara verdi.

Sabah erken saatlerden yeniden başlayan arama çalışmalarında baba Oğuz Celebe ve 2 oğlunun cesedine ulaşıldı. Baba ve oğullarının cesedi de otopsi için aynı hastanenin morguna kaldırıldı. 4 kişinin cenazesinin bugün Kumluca Mahallesi Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.