Konya merkezli 17 ilde FETÖ iddiasıyla operasyonu başlatıldı. 17 ilde 71'i üsteğmen 73 pilot hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Fethullah Gülen yapılanmasıyla bağlantısı olduğu değerlendirilen kişilere ilişkin operasyonlar sürüyor.
 
Başsavcılık, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan Fethullah Gülen Grubu mensubu kişilere yönelik "Anayasayı ihlal", "Yasama organını engellemeye teşebbüs", "Hükümet'e karşı isyan", "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından soruşturma başlattı.
 
Alınan ifade ve toplanan delillerin ardından yapılanma içerisinde aktif rol oynadığı iddia edilen kişiler tespit edildi.
 
71'İ ÜSTEĞMEN, İKİSİ ALBAY
 
Konya merkezli 17 ilde örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen 73 pilot hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlardan 71'inin üsteğmen, ikisinin ise albay ve kurmay albay olduğu öğrenildi. Konya'dan 9, Ankara'dan 6, İzmir'den 7, İstanbul'dan 5, Diyarbakır'dan 6, Kayseri'den 4, Balıkesir'den 5, Batman'dan 9, Eskişehir'den 5, Adana'dan 4, Kütahya'dan 3, Amasya'dan 4, Malatya'dan 1, Çanakkale'den 2, Muğla'dan 1, Erzurum'dan 1 ve Hatay'dan 1 kişinin gözaltına alınacağı bildirildi.
 
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçiriliyor.
 
ÇOCUKLUKTAN İTİBAREN TAKİP
 
Soruşturmayla ilgili detaylar ise dikkati çekiyor. Örgütte, pilotların özel olarak seçildiği öğrenildi.
 
Örgüte kazandırılan çocuklara, "Memlekete hayırlı insanlar yetiştireceğiz. Askeriyenin içerisinde dini bütün insanlara ihtiyaç var' ifadelerinin kullanıldığı belirtildi.
 
Bu şekilde hava harp okullarında etkin bir güce sahip olan örgütün, pilot yaptıkları kişileri sürekli kontrol ve denetim altında tuttukları, gidilen ile ve verilen göreve göre "abi" olarak tabir edilen örgüt üyelerinin değiştiği kaydedildi.
 
PRESTİJLİ GÖREVLER İTAATKARLARA
 
Örgütle bağlantısı olan pilotlara görevlerin kıdeme ya da başarıya göre değil, yapılanmaya bağlılık derecesine göre verildiği bildirildi. Yapılanmaya en çok itaatkar olanların F-16 savaş uçağı pilotu yapıldığı, itaatkarlık durumuna göre prestijli görevlerin arttığı öğrenildi.
 
Örgüte bağlı olmayanların çoğunun hava üslerinde pasif görevlere verildiği, "sürekli sorun yaratıyor" algısı oluşturulmaya çalışıldığı ifade edildi. Pilotların maaş ya da görev yolluğu ve harcırahlarından da "himmet" kesintilerinin yapıldığı belirtildi.
 
DENİZLİ'DE 45 GÖZALTI
 
Denizli'de de Fethullah Gülen Grubu finans kaynaklarına yönelik operasyon düzenlendi, 45 kişi gözaltına alındı.
 
Örgütün kriptolu haberleşme programı olan ‘bylock'u kullandıkları tespit edilen şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Denizli'de daha önce düzenlenen operasyonlarda Denizli Ticaret Odası başkanı Necdet Özer'le birlikte 34 kişi tutuklanmıştı.
 
23 İLDE 111 GÖZALTI
 
Öte yandan Fethullah Gülen Grubu’na yönelik  soruşturmalar kapsamında Kırıkkale merkezli yedi ilde 25, Tekirdağ merkezli dokuz ilde 37 ve Antalya merkezli dokuz ilde 49 kişi gözaltına alındı.
 
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ'NDE FETÖ İDDİASIYLA GÖZALTISI
 
Sivas'ta bulunan Cumhuriyet Üniversitesi'nde de yedi kişi Fethullah Gülen Grubu’yla bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. (Kaynak: NTV)