Türkiye'de yapılan bir araştırma, 'viski' üzerinden HDP'yi hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli'yi yalanladı. Bahçeli, 'yalılarda viski içip HDP’ye oy verenler'i 'şerefsiz' ilan ederken, viski içen MHP’li seçmenlerin oranının HDP’lilerden fazla olduğu ortaya çıktı.

Kamuoyu araştırma şirketi KONDA’nın Şubat 2015’te yaptığı hayat tarzı araştırmasına göre MHP seçmeninin yüzde 4.8’i viski içerken, bu oran HDP seçmeninde yüzde 3.8.

KONDA’nın genel müdürü Bekir Ağırdır’ın Cumhuriyet’ten Selin Ongun’la söyleşisinde  konuya ilişkin olarak şu bilgileri verdi:

“Araştırma, şirketlerin hedef kitle seçimlerine yönelik bir saha çalışmasıydı. Deneklerin içki tercihlerinden araba marka ve modellerine kadar uzanan verileri içeriyordu. HDP’nin içindeki içki içenler veya içkisi viski olanların oranları MHP’nin içindeki içki içenlerden veya içkisi viski olanlardan daha geride. MHP seçmeninin yüzde 4.8’i viski içiyor, HDP seçmeninin yüzde 3.8’i viski içiyor. İçki içme oranlarında da Türkiye genelinde MHP seçmeni yüzde 28, HDP seçmeni yüzde 23.”

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran seçimlerini işarete edere HDP seçmeni için, "Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler," ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli'ye bu ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştu.