Sur İle Dayanışma Platformu'nun imza standını ziyaret eden Ovacık Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Sur için imza topladı.

Sur İle Dayanışma Platformu'nun Taksim İstiklal Caddesi'nde Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinin yıkımına karşı açılan imza standını Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Erdal Ataş ve halk arasında Komünist Başkan olarak tanınan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ziyaret ederek imza topladı.

Stantta bulunanlar, "Sur'dan haberin var mı?" yazılı Sur fotoğrafları taşıdı. Çevredeki yurttaşlar standa yoğun ilgi gösterdi. Stantta bir süre imza toplayan Ataş ve Maçoğlu yurttaşların fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmedi.

'SUR, HASANKEYF, DERSİM'E DOKUNULAMAZ'

Sur'a dair imza standının açıldığını görünce destek olmak ve imza toplamak istediğini dile getiren Maçoğlu, "Tarihi, kültürel değeri olan geçmişten gelen, öğreten bir yanı var ve bu yüzden Sur yıkılmamalıdır. Kapitalist ve emperyalist siyaset dünyanın neresinde olursa olsun tarihi değeri olan değil, kendisine faydalı olan, kendi rantını kabul eden şeyleri sahipleniyor; gölgesinden faydalanmadığı her şeyi yıkıyor, yakıyor. Sur, Lice, Dersim'e de bu şekilde yıkımlar sürüyor. Kültür abideleri Sur, Hasankeyf ve Dersim'e dokunulamaz" dedi.