Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nun danışmanı ve belediye çalışanı Hayati Güngören’in de aralarında bulunduğu birçok kişi tutuklandı.

Konuya ilişkin BirGün'e konuşan Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, ''Türkiye'de özellikle birilerine bir şey yapıştırmak isterlerse bahane bulabiliyorlar. Maalesef böyle bir komedi vardı bugün Dersim'de. Bir gün içinde gözaltına alıp mahkemeye çıkarıp tutukladılar. Amaçları bizim çalışmalarımızı engellemek. Yoldaşlarımızı tutukladılar ama biz mücadeleye devam edeceğiz. Tutuklanan tüm arkadaşlarımızın serbest kalması için mücadelemizi sürdüreceğiz.'' dedi.

Dersim merkez ve ilçelerinde adını Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) olarak değiştiren Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) üyelerine yönelik baskınlarda gözaltına alınanlar bugün adliye çıkarıldı.

Salı günü yapılan baskınlarda gözaltına alınan Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nun danışmanı ve belediye çalışanı Hayati Güngören’in de aralarında bulunduğu birçok kişi tutuklandı.

22 Ağustos Salı sabah erken saatlerinde yapılan ev baskınlarında Dersim merkezden Dersim Konak, Gizem Yamaç, Hasan Yıldız ve Çiğdem Kılınç, Ovacık’ta ise Orhan Perktaş ve Ovacık belediye çalışanı ve aynı zamanda belediye başkan danışmanı Hayati Güngören gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan SMF üye ve taraftarlarının dışında Halkın Günlüğü Gazetesi Dersim Temsilcisi Sertan Önal ve SMF üyesi Ali Tatar ile birlikte ismi öğrenilemeyen birçok kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarılmıştı.

Soruşturma ve tutuklananların "örgüt üyesi olmak” ve “Yardım ve yataklık etmek" iddiasıyla yapıldığı öğrenildi.