Diyarbakır’da AKP gençlik kolları eski il başkanı eczacı Yunus Koca’nın katil zanlısı B.B. ve cinayeti azmettirdiği iddiasıyla gözaltına alınan M.A. cinayeti itiraf etti. M.A., “PKK’ye yardım ediyor’ dediler, namus meselesi diye kandırdılar” dedi.

Diyarbakır’da geçen pazartesi günü Yunus Koca’yı tabancayla vurarak öldüren 19 yaşındaki B.B. ve 46 yaşındaki M.A. şehirlerarası otobüsle İstanbul’a gitmek isterlerken geçen salı günü Kayseri’de yakalanmıştı. Yakalandıktan sonra Diyarbakır’a getirilen iki şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

Cinayeti azmettirdiği iddiasıyla gözaltına alınan M.A., savcıya verdiği ifadesinde, İstanbul’da bir otobüs firmasında kaptan olarak çalıştığını söyledi.

M.A., şunları anlattı: “2014 yılında M.S.F. isimli bir emlakçı ile tanıştım. Bana Yunus Koca’nın yakın bir arkadaşının kızını iğfal ettiğini ve aynı zamanda PKK’ya tıbbi yardımda bulunduğunu söyledi. Bana Yunus’un fotoğrafını gösterdi ve 100 bin lira vereceğini söyledi.”
Bunun üzerine cinayeti işlemeyi kabul ettiğini belirten M.A., daha önce Diyarbakır’a gittiğini ancak Koca’yı vuramadığını söyledi.

İstanbul’a gittikten sonra otogarda B.B. ile karşılaştıklarını anlatan M.A., şöyle devam etti: “Kendisine olayı anlatmadan bir iş olduğunu söyledim ve ‘Adam öldürebilir misin?’ dedim. O’da bana ‘Ben seninle her işi yaparım’ dedi. 25 Ağustos günü B.B. ile birlikte otobüse binip Diyarbakır’a gittik. Pişmanım, namus meselesi olarak biliyordum. M.S.F. beni kandırdı.”

‘KUSURA BAKMA SENİ VURMAK ZORUNDAYIM’ DEDİM

Cinayeti işleyen B.B. ise öldürdüğü Yunus Koca’yı tanımadığını belirterek, “Cavit (M.A.’dan bahsediyor) Diyarbakır’da bir adam kaldıracağını, bu şahsın bir arkadaşının kızına cinsel saldırıda bulunduğunu, namus meselesi olduğunu söyledi. Ben de namus meselesi olduğundan Diyarbakır’a gitmeyi kabul ettim” dedi.

“Cinayeti işlemeden önce aracının camını tıklatıp, ‘Yunus ağabey kusura bakma seni vurmak zorundayım’ dedim” diyen B.B.,“Yunus Koca’yı ben öldürdüm. Cavit tarafından bilinçsizce kullanıldım, kandırıldım, pişmanım” ifadelerini kullandı.

ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENİYOR

‘Tasarlayarak kasten öldürme‘ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle haklarında soruşturma yürütülen iki şüphelinin, bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.