Gezi direnişi sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz için Fatih Kocamustafapaşa’da dün düzenlenen forum sırasında yaşanan saldırı sonrası bu gece geniş katılımlı bir iftar programı düzenlendi. 

Dünkü yürüyüşe katılanlara ellerinde bıçak ve sopa bulunan bir grubun saldırısının ardından Kocamustafapaşa dayanışması ve Antikapitalist Müslümanlar’ın düzenleme kararı aldığı iftara bini aşkın vatandaş katıldı.

Cumartesi günü düzenlenmesi düşünülen program, dünkü saldırıya bir cevap olması amacıyla bugüne alındı. İftara CHP ’li Çetin Soysal, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar öncesinde mahalleli olduğu iddia edilen küçük bir grup iftara katılanları yakında cami olduğu ve çok fazla gürültü geldiği yönünde uyarmak istedi. Olası bir gerginlik çevre esnafının müdahalesiyle başlamadan sonlandırıldı.

Dünkü saldırıya rağmen bugün iftar alanında polisin hiçbir önlem almadığı ve resmi kıyafetli polislerin bölgede olmaması dikkat çekti.

İftarın ardından vatandaşlar çevre temizliği yaparak 22:00’de başlayacak halk forumuna hazırlık yaptı. Forumun başında konuşan Koacmustafapaşa Dayanışması sözcüsü “dünkü saldırıdan sonra Kocamustafapaşa’yı yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi. Sözcü, verdikleri destek için Antikapitalist Müslümanlar’a da teşekkür etti. (Radikal)