Kocaeli Başiskele Karşıyaka’da bulunan Barbaros İlkokulu’nda okula 2. dönem gelen sınıf öğretmeni T. Ö.’nün kız öğrencileri taciz ettiği öne sürüldü.

Bizim Kocaeli gazetesinin haberine göre, T.Ö. kız öğrencilere ise tacizde bulundu. T.Ö.’den rahatsızlık duyan kimi öğrenciler 2. dönemin başında durumu ailelerine iletti. Cinsel saldırıdan bahsetmeyen öğrenciler, T.Ö.’nün sınıfında olmak istemediklerini ifade etti. Bu öğrencilerin sınıfı değiştirildi.

Bir öğrencinin tacizi anlatması üzerine konuyla ilgili diğer velilerle irtibata geçen öğrencinin ailesi herkesi hareketi geçirdi. Bütün sınıf velileri çocuklarıyla konuştu ve olayın detaylarını öğrendi. Veliler önceki gün okula giderek sınıf öğretmeni T.Ö.’den şikayetçi oldu.

Öğlen saatlerinde hem okul idaresine hem de karakola şikayet dilekçelerini sunan veliler öğretmenin görevden alınmasını ve hakkında cezai işlem uygulanmasını talep etti. Bu sırada kimi veliler öğrencilerinin taciz edilmesini içine sindiremedi ve T.Ö.’yü darp etti.

Darp edilen öğretmen hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Bizim Kocaeli gazetesi Karşıyaka Barbaros İlkokulu Müdürü Mustafa Aydın’a ve okul telefonlarına ulaşamadıklarını, T.Ö.’nün, Ensar Vakfı gibi, iktidar partisi AKP’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim-Bir Sendikası’na üye olduğunu yazdı.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik gazeteye yaptığı açıklamada “Bir önceki eğitimci arkadaşımızdan sınıf velileri çok memnundu. Olaylara konu olan öğretmen bu sınıfta yeni görevlendirildi. Veliler öğretmenden memnun değildi. Okul idaresine bu taciz vakasıyla ilgili başvuru yaptılar. Konu bize de intikal etti.

“Okul müdürü ve müdür muavini 1 aydır bu öğretmeni gözlem altına almıştı. 1 ay boyunca öğretmenin davranışlarında, hal ve hareketlerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Öğretmen veliler tarafından darp edildi. Taciz iddialarını kaymakamımız da bana iletti. Ben okulda müfettiş görevlendiriyorum. Müfettiş gerekli incelemeleri yapacak. Eğer öğrencilerin ve velilerin iddiaları doğruysa gereğini yaparız.  Ben Kocaeli’de görev yapmaya başladığımdan beri hiçbir konuda taviz vermedim. Bugüne kadar 12 öğretmeni şehir dışına gönderdim. 5 öğretmeni ise meslekten men ettirdim. Disiplin konusunda bir eğitimci olarak asla taviz vermem. Bu öğretmen hakkındaki iddialar doğruysa da gereği yapılacaktır. Fakat iddialar doğru değilse darp olayını gerçekleştiren velilerle ilgili de gereğini yapacağım” ifadelerini kullandı.

Bu iddialarla ilgili öğretmenin üye olduğu Eğitim Bir-Sen’in 1 No’lu Şube Başkanı olan Şahin Yaşlık, Eğitim Bir Sen tarafından Antikkapı Restoran’da düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinde gazetemize açıklamada bulundu. Yaşlık, “Konuyla ilgili bize önceden bir bilgi gelmedi. Ben de daha yeni öğrendim, sendikaya üye bir öğretmenin dövüldüğü söylendi buraya gelmeden önce. Bu durum ispat edilmeden sahiplenme ya da tam tersi bir harekette bulunamayız” dedi.

Öte yandan Başisleke İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Demir, konuyla ilgili açıklama yapmadı.