Kocaeli E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlüler koğuşlardaki eşyaları ateşe vererek isyan başlattı. Çevik kuvvet ekipleri cezaevi çevresini sararken itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerine gitti. Tutuklu ve hükümlülerin ikna edilmesi sonrası eylemin sonlandırıldı.

İzmit'in Kuruçeşme mevkiinde bulunan D-100 Karayolu kenarındaki E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülerin 21.00 sıralarında isyan başlattığı bildirildi.

Koğuşlardaki eşyaları ateşe veren tutuklu ve hükümlülerden bazıları çatılara çıkarak buradaki kiremitleri ve yatakları çevreye fırlatmaya başladı.

İhbar üzerine cezaevine Çevik Kuvvet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibinin henüz müdahale edemediği yangın nedeniyle cezaevinden dumanlar çevreye yayıldı.

Tutuklu ve hükümlülerin ikna edilmesiyle isyan saat 23.45’te sona erdi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, tutuklu ve hükümlülerin ikna edildiğini ve eylemin sonlandırıldığını söyledi. Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada tutuklu ve hükümlülerin bazı talepleri olduğunu belirterek, “Öncelikle bu bir isyan değildir. Bazı talepleri oldu. O talepleri aldık. Aileler endişelenmesin, tüm mahkumlar koğuşlarına girdi. Herhangi bir yaralı yok, sadece koğuşlara tahribat verdiler” dedi.

Küçük, Kocaeli’deki tüm cezaevlerde 5 bin hükümlü ve tutuklu bulunduğu bunlardan 800’ünün bu cezaevinde kaldığını söyledi. Küçük, olayların çıktığı kent merkezindeki E Tipi tipi cezaevinin aslında kapatıldığını ancak burada bulunan tutuklu ve hükümlülerin diğer cezaevlerinde de yer olmadığını için nakledilemediklerini açıkladı.