Kobani’de yaşanan IŞİD vahşetine karşı direnen Kobanêli kadın ve çocuklarla dayanışmak için bir süredir ‘Kız kardeşlik köprüsü’ kampanyası yürüten kadınlar, bugün Suruç’a yola çıkıyor.

Kampanya sürecinde mahallelerinde kapı kapı dolaşarak, iş yerlerinde tartışarak topladıkları yardımları iletmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere yola çıkan kadınlar, bu sürecin bitmediğini ve IŞİD vahşeti bitene kadar da süreceğini söylüyor.

Duygu Ayber'in Evrensel'de yer alan haberine göre kampanya için 2 ay önce ilk adımı atan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin yanı sıra, Gülsuyu- Gülensu Kadın Dayanışma Evi ve Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Derneği Girişimi de Suruç’a gidecek kadın örgütleri arasında. Bu süre içerisinde ellerinden ne geldiyse az çok demeden yapmaya çalışan kadınlar, ördükleri kışlık giysileri, topladıkları çocuk bezi, mama, ped, iç çamaşırı gibi malzemeleri ulaştırmak için bugün saat 20.00’de yola çıkacak.

Dersim, Ankara, Eskişehir, Manisa ve İstanbul’un Kartal, Sultangazi, Beyoğlu, Beylikdüzü ve Çağlayan gibi ilçelerinde de aynı kampanyayı yürüten kadınlar, önümüzdeki günlerde dönüşümlü olarak Suruç’taki Kobaneli kadınları ziyarete gidecek.