Kobani’nin üç cephesinde IŞİD saldırılarına karşı sergilenen direniş kent merkezinde de sürüyor. Kobanililer mahallelerde öz savunma birlikleri oluşturmaya başladı.

PYD'nin gençlik örgütü, 15 Eylül'de başlayan IŞİD saldırılarına karşı silahlandı. Gençlik örgütüne bağlı Kobanili gençler ilk etapta  kentin doğusunda bulunan Botan mahallesinde savunma birliği oluşturdu. Botan mahallesinde YPG/YPJ savaşçılarına ait “Şehit Dicle” mezarlığı bulunuyor ve gençler, “DAİŞ'in kirli elleri şehitliklerimize asla değmeyecektir” diyor.

PYD Kobani gençlik sözcüsü Azadi Mıhemmed, öz savunma birliklerini tüm mahallelere yayacaklarını söyleyerek, değişik ülkelere göç eden Kobani gençliğini savunma savaşına katılmaya davet etti.

GERİ DÖNEN GENÇLER DE KATILDI


Saldırılardan önce PYD gençlik yapısı içerisinde siyasi çalışmalar yürüttüğünü aktaran gençlerden Hemudê Hesen, saldırıların başlaması ardından PYD gençlik örgütünde yer alan gençler olarak savunma savaşına katılma kararı aldıklarını söyledi. Hesen, “İlk önce PYD gençliği öncülüğünde Doğu  Botan mahallesinde bir birlik kurduk. Daha önce bu mahallede oturan ve Türkiye’ye çalışmaya giden gençler de DAİŞ saldırısı ardından savunma savaşına katılmak için geri döndü. Bu gençleri de savunma grubunun içerisine aldık” diye konuştu.

“Mahallemizin öz savunmasını yapıyoruz. Çatışmalar bize ulaşmadı ancak kent merkezini hedef alırlarsa biz de kentimizi, mahallelerimizi savunacağız” diyen Hesen, ihtiyaç olduğunda YPG mevzilerine gittiklerini ve savunma savaşına her alanda hazır olduklarını belirtti.

YPG ve YPJ savaşçılarının cenazelerinin bulunduğu mezarlığa da önem verdiklerini söyleyen Hesen, “DAİŞ'in kirli elleri asla şehitliklerimize değmeyecektir” dedi.

KARDEŞLERİ DE DÖNÜYOR

Ahmed Bêziki ise PYD'li gençlerin çağrısı üzerine savunma birliğine katılmış. ''Bundan sonra arkadaşlarımla birlikte kentimi ve mahallemi savunacağım. İhtiyaç duyulduğunda cepheye giderek YPG savaşçıları ile birlikte savaşacağım” diyen Bêziki, Türkiye'de çalışan iki kardeşi olduğunu, onların da geri geleceklerini ve savunma savaşına katılacaklarını söyledi. Bêziki, “Kobanê her ne olursa olsun DAİŞ çetelerine bırakılmayacaktır” diye ekledi.

SAVUNMA BİRLİKLERİ TÜM KOBANÊ’YE YAYILACAK


Kobani Kantonu  PYD gençlik sözcüsü Azadi Mıhemmed, saldırıların ardından siyasal faaliyetlerine ara verdiklerini, mahallelerde oluşturdukları savunma birliklerini yaygınlaştıracaklarını söyledi.  Mıhemmed,  Türkiye ve değişik ülkelere giden gençlere seslenerek, dönüş yapmaları ve  özgürlük direnişinde yerlerini almalarını istedi. (ANF)