Sınırı aşarak Kobani'den Suruç'a gelen Ehmed Şexi'den 1.5 yıldır haber alınamıyor. Şexi'nin ağabeyi Türkiye ile El Nusra'dan şüpheleniyor. Ağabey Mihemed Şexi, kardeşinin ölü veya dirisini bulmak için çalmadık kapı bırakmadıklarını söylüyor.

AĞABEYİ: TÜRK ASKERİ Mİ EL-NUSRA MI BİLEMİYORUZ

1.5 yıl önce Kobani-Suruç hattında kaybolan 3 çocuk babası Kobanili Ehmed Şexi’nin ağabeyi Mihemed Şexî, kardeşinin kaybolma öyküsünü ANF'ye şöyle anlattı: “Bir yıl 4 ay önce kardeşim Kobanê’den Suruç’a gelirken sınırda askerlerin saldırısıyla karşılaştıklarını duyduk. Kardeşim ile birlikte bir arkadaşı vardı kendisi Suruç tarafına geçerken bir camiye sığınıyor ancak kardeşim Türk askerleri tarafından mı? El-Nusra örgütü mü rehin aldı? Bilemiyoruz.

TÜM GİRİŞİMLER SONUÇSUZ

Kardeşinin Türk askerleri tarafından tutuklandığı şüphesinin olduğunu, ancak El Nusra tarafından kaçırılma endişesini de taşıdıklarını dile getiren Mihemed Şexî, “Kardeşimin Türk askerleri tarafından tutulduğu şüphesi vardı bunun için Urfa cezaevine başvurduk, oradan Antep cezaevlerine yönlendirdiler. Ancak Türk hükümetine yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Şimdi kardeşim 3 tane küçük çocuğu ve eşi orda kalmışlar. Bir ay önce de hepimiz Suruç’a geldik” diye konuştu.