IŞİD’in Kobani’de düzenlediği bombalı saldırıda yaralanan senarist Önder Çakar, “Kobani’de direnişin içinde yer almak istiyordum. Kendi başıma ve özgür irademle Kobani’ye geçerek harekete katıldım” dedi.

Gemide” ve “Takva” filmlerinin senaristi Önder Çakar destek için gittiği Kobani’de IŞİD’in bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda ağır yaralanmıştı.
Daha önce de Urfa’nın Suruç ilçesi sınırında, 40 günü aşkın süre sınır nöbetinde yer alan Çakar, nöbet eyleminin yapıldığı Mahser köyünde kurulan ilk kütüphanenin ve ilk resim sergisi açılmasına öncülük etmişti.

Direnişe katılmak için Kobani’ye geçen Çakar, yere düştüğü sırada sırtındaki ağır çantanın ciğerlerine basınç yapması nedeniyle rahatsızlanarak Kobani’de hastaneye kaldırıldı.

Burada tedavi gördüğü esnada ise Çakar, 29 Kasım’da IŞİD’in Mürşitpınar Sınır Kapısını kullanarak gerçekleştirdiği bombalı saldırıda yıkılan duvarın altında kalarak ağır yaralandı.  Çakar, sınırdan geçirilerek Diyarbakır’da bulanan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Bölümü’ne kaldırıldı. Doktorlar, belinde 3 ayrı yerde kırık bulunan Çakar’ın 2 ay tedavi göreceğini belirtti.

Hastanedeki tedavisi devam eden Çakar, Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) konuştu. Çakar, ne sinema ne de senaryo için Kobani’ye gitmediğini dile getirdi. Çakar, Kobani’nin tüm insanlık için mücadele ederek direndiğini ifade ederek, her şeyi geride bırakarak Kobani direnişine katıldığını söyledi.

Çakar, “Herkes Kobeni için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bende bu yüzden direnişe destek vermek için gittim” diyerek, kötü bir kazaya denk geldiğini belirtti. Çakar, “Kısa sürede iyileşirsem ve bana ihtiyaç duyulursa yine giderim. Bana pek ihtiyaç duyulacağını sanmıyorum. Önümüzde iyi bir süreç görünüyor. Yinede bana ihtiyaç duyulursa koşarak gideceğim Kobani'ye” dedi.