IŞİD’in Kobani'deki kuşatmayı sokak çatışmasına taşıması ve Türkiye’de dün gece düzenlenen eylemlerde en az 12 kişinin öldürülmesinin ardından, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun kente en yoğun hava bombardımanını yaptığı belirtiliyor.

‘GEÇ KALINDI’

YPG’nin (Halk Savunma Güçleri) kadın kolu Kadın Savunma Birlikleri’nin (YPJ) komuta konseyi üyesi Meysa Abdo, BBC’nin Newshour programına, ”Dün geceden bu yana koalisyon güçleri şimdiye kadarki en etkili hava saldırılarını gerçekleştirdi ancak biraz geç kalındı. Eğer daha önceden böylesine güçlü ve etkili bir biçimde vursalardı IŞİD kente yaklaşmaz ve bu kadar hayatı mahfedemezdi” dedi.

‘KOORDİNASYON GÜÇLENDİRİLMELİ’

Diken'in yer verdiği habere göre Abdo, koalisyon güçleriyle bir miktar koordinasyon içinde olduklarını ama bunun geliştirilmesinin şart olduğunu, zira keşif uçaklarına IŞİD’e ait hedef noktalarını söylemeleri gerektiğini dile getirdi. Kadın komutan, ”Koalisyonun hava saldırılarıla IŞİD’İ yenilgiye uğratabiliriz’‘ ifadesini kullandı.

‘ERDOĞAN HAYAL KURUYOR’

Abdo, ”Kobani düştü düşüyor’‘ deyip çözüm olarak Türkiye’nin Esad’ı hedef alan şartlarını öne süren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da şu yanıtı verdi: ”Hayal kuruyor, Kobani hiç düşmeyecek.”