YPG ve YPJ güçlerinin Kobani'yi IŞİD'den arındırmaya yönelik operasyonları sürüyor. Düzenlenen son operasyonlar kapsamında 7 köyün daha IŞİD'den kurtarıldığı duyuruldu.  YPG Basın Merkezi, operasyonlarda en az 30 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, 1 üyenin de sağ olarak ele geçirildiğini açıkladı.

DOĞU VE GÜNEY'DE OPERASYONLAR

YPG Basın Merkezi Kobani'deki son duruma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. ANF'nin yer verdiği açıklamada, “Güçlerimiz dün gece Kobanê'nin doğu ve güneyinde bir dizi operasyon düzenlemiştir. Güçlerimiz, Kobanê'nin doğusunda bulunan Kabacûk, Qeramûs ve Taşlokê (Bodlaq) köylerine yönelik bir operasyon düzenlenmiştir. Operasyon sonucunda her 3 köy çetelerden kurtarılarak özgürleştirilmiştir. Bu operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir. Güçlerimiz Tunus nüfusuna kayıtlı bir çete üyesini silah ve teçhizatıyla birlikte sağ olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca çetelere ait 4 cenaze de güçlerimizin eline geçmiştir” denildi.

Yapılan açıklamada Kobani’nin güneyine yönelik düzenlenen operasyonda ise IŞİD'e ağır darbeler vurulduğu açıklandı ve “Operasyon neticesinde Sittî, Beşalti, Mewcik ve Birêrep köyleri çetelerden kurtarılarak özgürleştirilmiştir. Bu operasyonda tespit edilebilen 26 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 1 adet askeri araç, 10 adet kalaşnikof, 71 adet kalaşnikof şarjörü ve 2.000 adet kalaşnikof mermisi, 1 adet BKC, 4 adet el bombası, 10 adet raxt ve 1 adet dürbün ele geçirmiştir," denidi.