Suruç'tan Kobani'ye geçerken öldürülen Kader Ortakaya ile ilgili davada Türk Silahlı Kuvvetleri "Biz ateş açmadık, gaz attık" dedi.

Tanıklarsa Kader Ortakaya'nın asker kurşunuyla öldüğünü iddia ediyor.

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre Suruç'tan Kobani'ye geçerken başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Kader Ortakaya'nın ölümüne ilişkin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından savcılığa gönderilen yazıda o gün sınırda görevli askerlerin silah değil, biber gazı kullandığı ve bir 'kobra' aracının bulunduğu savunuldu. Ortakaya'nin ISID ile PYD arasındaki çatışmada seken şarapnelle ölmüş olabileceği iddia edildi.

Ancak Ortakaya'nin olduğu sırada yanında bulunan kişiler sınırın Türkiye tarafında bir askeri araçtan inen askerlerin ateş açtığını ve genç kadının bu sırada olduğunu ileri sürüyor.

Ortakaya’nın ölümüne ilişkin dosya, tam bir yıl sonra görevsizlik kararı verilerek, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’na gönderilmişti. Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı, ölümün askeri savcılığın görev alanında meydana geldiğini ve soruşturma yapma görevinin bu makama ait olduğunu kaydetmişti.