Kobani Kantonu Başbakanı Enver Müslim, şu ana kadar Kobani'ye Peşmerge gelişinin söz konusu olmadığını söyledi.

Müslim bu konuda YPG ve Kanton hükümetiyle bir kontağın kurulmadığını da kaydetti.

Rojava'nın Kobani Kantonu'na yönelik IŞİD'in 15 Eylül'den bu yana başlattığı saldırılar devam ediyor. Kobani Kantonu Başbakanı Enver Müslim, koridor meselesi, peşmergenin kente geldiği iddiaları hakkında konuştu.

Kobani üzerindeki tehdidin çok büyük olduğunu kaydeden Müslim, gelecek olan bir desteğe açık olduklarını belirterek, şu ana kadar kente gelen herhangi bir peşmerge gücünün olmadığını ve peşmergenin gelmesi için kendileri ve YPG ile kurulan bir kontağın da olmadığını söyledi.

Müslim, "Kobanê'ye ve YPG'ye destek sunmak isteyen bir güç varsa onlara da bizimle ve YPG ile ilişki kurmalılar" dedi. Müslim, peşmergenin Kobani'ye geldiği iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar da Kobanê'de DAİŞ'e karşı savaşan güç YPG, YPJ ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) bazı demokrat kesimleridir. Onun dışında burada savaşan başka bir güç yok. Fakat yine de belirtmek istiyoruz, eğer Kobanê'ye ve YPG'ye destek sunmak isteyen bir güç varsa onlara da bizimle ve YPG ile ilişki kurmalılar.

İlişki kurmadan sonuca varamayız. Nasıl ki, Kobanê'ye silah gönderenler ve koalisyon güçleri bizimle bir ilişkiyle ortaklaşmayla silahların Kobanê'ye ulaşmasını sağladıysa, Kobanê ve YPG'ye destek sunmak isteyen güçler de aynı koordinasyon ile hareket etmeli. Fakat şimdiye kadar henüz kurulmuş bir ilişki yok. Ama isteyen olursa da biz buna açığız ve bu bizi sevindirir. Ama şu ana kadar YPG, YPJ ve ÖSO'nun bazı grupları dışında kimse burada yok. Gelmek isteyen güçler de kanton hükümetiyle, YPG'yle ilişki kurarak bir sonuca varılabilir. Bizler böyle bir desteğe açığız ve seviniriz."

IŞİD'in Kobani'den çekildiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirten Müslim, "Kobanê üzerindeki tehdit çok büyük" dedi. Müslim, sözlerini şöyle sürdürdü: "DAİŞ büyük bir güçle Kobanê'ye girmiş, ağır silahlarla girmiş. Kente bugüne kadar binlerce havan attı. DAİŞ'in Kobanê'den çekildiği yönündeki haberle gerçeği yansıtmıyor. Kobanê üzerindeki tehdit hâlâ çok büyük. Günlük olarak Kobanê havan atışlarına maruz kalıyor. Kobanê'de havan değmemiş bir karış yer yok. Yine onlarca bomba yüklü aracı patlattılar Kobanê'de. Burada saldırı halinde olan binlerce elemanları var. Tehdit devam ediyor. Ancak koalisyonun ve insanlığı savunan güçlerin desteğiyle DAİŞ'i kısa bir sürede Kobanê'den daha sonra da Kobanê'nin köylerinden çıkarabileceğiz."