Kobani Kanton Yönetimi, IŞİD'in Kobani'ye saldırarak yaptığı katliama ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

DİHA'daki habere göre, yapılan açıklamada, öncelikle YPG/YPJ'nin, Burkan El-Firat güçleri ve IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle elde edilen başarılara dikkat çekildi.

Açıklamada, IŞİD'den temizlenen bölgelerin çok renkli ulusal yapısının yeniden sağlandığı bir dönemde IŞİD ile ona destek olan çevrelerin her türlü terörist yöntemlerle bir kez daha harekete geçtiği belirtildi. Bu şekilde Tel Abyad (Girê Spî) ve etrafındaki köylerin özgürleştirilmesiyle elde edilen kazanımların ve ağır yenilgilerin gizlenme çabası içerisine girildiğine dikkat çekildi.

"YPG TÜM SİVİLLERİ KURTARACAKTIR"

Saldırganların amacının bölgede kargaşa çıkarmak ve toplumda korku yaymak olduğunun dile getirildiği açıklamada, "Güçlerimiz çeteler tarafından kalkan olarak kullanılan tüm sivilleri kurtaracaktır. Temizlik operasyonu da sırf sivillerin kurtarılabilmesi için yavaş ilerlemektedir," denildi.

DESTEK ÇAĞRISI

Yardım ve destek çağrısının da yapıldığı açıklamada, "Kobani Kantonu'ndaki sivil halka güvenli bir ortam tesis ettiği bir dönemde, tüm insanlık değerlerini tehdit eden ve ayaklar altına almaya çalışan çete terörünü sona erdirmek için güvenlik güçlerimize yardım ve destek sunma çağrısında bulunuyoruz," denildi.

"TÜRKİYE'NİN ÇETELERE DESTEĞİ AÇIĞA ÇIKTI"

Kanton Yönetimi yaptığı bu çağrının yanı sıra söz konusu saldırılarla birlikte Türkiye'nin IŞİD'e dönük desteğinin açığa çıktığını da savundu.

Bu desteğin ilk olmadığı belirtilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Türkiye, güçlerimizin Girê Spî'yi özgürleştirmemesi için bu desteği vermiştir. Bu temelde Türkiye hükümeti ve halkını, Kobanê'ye ve Kürt halkına karşı komşuluk görevlerini yerine getirmeye; komşumuz Türkiye'yi, Kobanê'nin karşı karşıya kaldığı saldırılara ve DAİŞ çetelerine karşı tutumunu netleştirmeye çağırıyoruz.

Sonuç olarak direniş iradelerinin ve halkımızı ve toplumumuzu savunma sözümüzün insanlığa duyduğumuz inanç, demokratik kültürümüz, toplumsal adalet ve eşitlik ilkeleri temelinde kararlılıkla süreceğini bir kez daha belirtiyoruz. Rojava'nın onur direnişi kazanacak ve adalet yerini bulacaktır"