İzmir'deki Kobani eylemleri sırasında Ekrem Kaçaroğlu adlı yurttaşı silahla ve darp ederek öldürdükleri gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişi serbest kaldı.

İzmir’deki Kobani gösterilerinde 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu adlı yurttaşı ateş ederek ve linç ederek öldürdükleri iddiasıyla ikisi kardeş ve tamamı akraba olan dört kişi gözaltına alınmıştı. TOMA’lar tarafından kaydedilen görüntülere göre Kaçaroğlu’na yerdeyken tekme atan ve tahta fırlatan iki kişi tutuklanırken, tüfekle sokaklarda koşturup ateş açan iki kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu karardan iki ay sonra, tutuklu iki saldırganın da serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Hakimlik, Kaçaroğlu’nun silahla öldürüldüğünü ifade ederek, tekme atan tutukluların ise ancak kasten yaralama ile suçlanabileceğini ifade etti.

Dahası kararda, silahla ateş ettikleri saptandığı halde aynı hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan iki ayrı şüphelinin varlığına dikkat çekildi. Oysa saldırganlarla akraba olan bu iki şüpheli de “yeterli delil olmadığı için” serbest bırakılmıştı.