Kobani'de gözünden yaralanıp tedavi için Şanlıurfa Balıklıgöl Hastanesi'ne tedavi için getirilen Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencisi Erkin Selanik, "yasadışı örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

İsmail Saymaz’ın Radikal’de yer alan haberine göre, Pamukkale Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğrenim gören 24 yaşındaki Selanik, geçen ocak ayında Türkiye’den Kobani’ye geçti. 14 Mart’ta gözünden yaralanan Selanik, tedavi için getirildiği Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde, bir tanığın anlatımları üzerine hastane yatağında gözaltına alındı.

Selanik, geçen 17 Mart’ta Şalıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda alınan ifadesinde, “Kobani’de inşaat işinde çalıştım. Yaptığım iş, evlerin inşaasıydı. İnşaat işinin birinde, çevremde olan çatışmalar esnasında kafama bir ateşli silah ürünü isabet etti” dedi.

14 Mart’ta yaralı ve bilinci kapalı halde Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne getirildiğini kaydeden Selanik, “Ben Suriye’ye savaş olduğunu bilerek gittim. Amacım iş bulup geçimimi sağlamaktı. Siyasi parti, örgüt sempatizanlığım, üyeliğim ya da eylemim yoktur” dedi.

YENİDEN HASTANEYE YATIRILDI

Selanik, daha sonra tutuklanması istemiyle Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Selanik, hakim huzurunda, kod adının ‘Kemal Ali’ olduğu iddiasını reddederek, “Hastanede benim etrafımdayken, ‘Kemal Ali’ diye seslendiler. Ben bu ismi kabul etmem” dedi.

Hakkında tutuklama kararı verilen Selanik, Şanlıurfa E Tipi Cezaevi’ne kondu. Selanik, bugün tedavisi için tekrar hastaneye götürüldü. Avukatı Serdil İzol, bir tanığın, Selanik’i Kobani’de gördüğü yönünde beyanda bulunması üzerine bu işlemin yapıldığını ifade etti.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici bugün Selanik’i ziyaret etti.