Kobani'de gözünden yaralanıp tedavi için Türkiye'ye getirilen ancak 'yasadışı örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanan Erkin Selanik'in annesi Gülhat Selanik: Oğlum gözünü kaybetmek üzere. Tek isteğim oğlumun tedavi olması.

İdris Emen'in Radikal'de yer alan haberine göre Pamukkale Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğrenim gören 24 yaşındaki Erkin Selanik, Ocak ayında Türkiye ’den Kobani’ye geçti.

14 Şubat’ta gözünden yaralanan Selanik, tedavi için getirildiği Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde iki kez ameliyat oldu. Ancak başından darbe aldığı için görme kaybı yaşayan Selanik’in tekrar görmesi için plastik cerrahi uzmanları tarafından ameliyat olması lazımdı. Tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesi için sevk işlemleri başlatılan Selanik, 16 Mart’ta gözaltına alındı. 17 Mart’ta Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alınan Selanik, tutuklanma istemiyle Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Hakkında tutuklama kararı verilen Selanik, aynı gün Şanlıurfa E Tipi Cezaevi’ne konuldu.

'OĞLUM GÖZÜNÜ KAYBETMESİN'

Tedavisi tamamlanmadan ‘yasadışı örgüt üyeliği’ suçlamasıyla tutuklanan Selanik’in acil olarak tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen anne Gülhat Selanik oğlu ile ilgili, "Erkin’in Kobani’ye gittiğinden haberimiz yoktu. Sonradan şehrin yeniden kurulması için Kobani’ye gittiğini öğrendik. Erkin tutuklandıktan üç gün sonra 20 Mart’ta göz doktoruna sevk edildi. Oğlumu ilk kez o zaman gördüm. Sağ gözü görmüyordu. Eğer tedavi olmazsa gözünü tamamen kaybedebilir. Tedavi için Erkin’in Gaziantep Tıp Fakültesi’ne sevk edilmesi lazım. Bir anne olarak oğlumun bir an önce tedavi edilmesini ve sağlığına kavuşmasını istiyorum" dedi.

Öte yandan Selanik’in tedavi edilmesi için Change.org sitesi üzerinden, "Erkin Selanik’e özgürlük" adıyla bir imza kampanyası başlatıldı.