Suruç’tan Kobani’ye geçmek üzere olan Van Büyükşehir Belediyesi çalışanı Metin Altındaş ve Belediye Meclis Üyesi Tahsin Aktı, bastıkları mayın ile hayatlarını kaybettiler.

Radikal'de yer alan habere göre olay dün öğlen saatlerinde meydana geldi. Suruç sınırından Kobani’ye geçen Belediye çalışanı Metin Altındaş ve belediye meclis üyesi Tahsin Aktı, Başet Köyü yakınlarında daha önce döşenmiş mayına bastı.

Yaşanan patlama sonrası Altındaş ve Aktı olay yerinde hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, cenazelerin bugün Van’a getirileceği belirtildi. 

BELEDİYE EŞ BAŞKANLARINDAN BAŞSAĞLIĞI

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, hayatını kaybeden belediye çalışanları için bir başsağlığı mesajı yayımladı. Eş Başkanların açıklaması şu şekilde:

"İki değerli arkadaşımızın ölüm haberi bizleri derinden sarsmıştır. Öncelikle bu acı olayda yaşamlarını yitiren Aktı ve Altındaş’a Allah’tan rahmet diliyor, ailesi ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Kobani’nin özgürlüğü için bugüne kadar yüzlerce canımız toprağa düşmüş, bu ölümsüzlük kervanına iki arkadaşımız daha katılmıştır. Kobani’de yürütülen özgürlük mücadelesi boyunca iki arkadaşımız sürekli sınırda nöbet eylemlerinde, halkımızın yanında yer almışlardır. Arkadaşlarımız yine bir sınır nöbeti sırasında Kobani’ye geçmek isterken karanlık örgüt IŞİD’in döşediği mayına basarak hayatlarını kaybetmişlerdir. Halkımız, Kobani ve Rojava’nın tüm alanlarını zafere ulaştırarak Aktı ve Altındaş ile bu uğurda yaşamlarını yitiren tüm insanlarımıza hediye edecektir. Van halkımızı da iki arkadaşımızın cenaze törenlerine katılarak, iki arkadaşımızı görkemli bir törenle sahiplenmeye davet ediyoruz. Aktı ve Altındaş’ın anıları mücadelemizde yaşayacak ve bu görkemli özgürlük yürüyüşünün birer neferi olarak hafızalarımıza kazınacaktır" dediler.