Kobani sınır hattında 'Koridoru Aç Türkiye' sloganıyla bir araya gelen şair ve yazarlar, sınırda 'Kobanê için barış zinciri' oluşturdu.

Sınırda konuşan Murathan Mungan, dünyanın daha iyi bir yer olabilmesi için Kobani’nin tüm insanlığa bir hayal sunduğunu söyledi.

"Bu direniş dünyaya bir şey öğretmiştir" diyen Mungan şöyle konuştu:

"Üç yanı kuşatılmış olan yardım alabilecek tek yanı da kilitlenmiş olan bir yerde de insanlık onuru adına mücadele verilebilir. Dünyanın daha iyi bir yer olabilmesi için Kobanê bize bir hayal sunuyor. Her kesimden insanın kendini içinde bulabileceği bir yönetim biçimiyle geliyor. Emperyal güçlerin satranç tahtasında piyon olmuş Ortadoğu halklarına sadece bir direniş değil aynı zamanda ir yaşam modeli sunuyor. Biz bu modelin hayalini gören insanlar olarak buradayız.”

Kobani Kantonu Halk Meclisi Üyesi Faize Abdi ise, direnişe destek vermek amacıyla sınır hattına gelen yazarlara teşekkür ederek, yazarlardan Kobani’deki direnişi tüm dünyaya duyurmalarını istedi.

Daha sonra konuşan yazar Şehmuz Diken de, şunları kaydetti: “Doğal olmayan sınırların öte yakasında duran Kobanê bu halkın mangal yürekli yiğit evlatlarına kurşun sıkılıyor. Bize düşen kurşun sıkanlara karşı, namluya tetik düşürenlere ve baş koyanlara destek olmalıyız. Onlara koridor açılması için bütün kanalların açılmasını talep ediyoruz.”

Konuşmaların ardından heyette bulunan her yazar ve şair Kobani direnişine ilişkin birer cümleyle duyguların dile getirerek, bu cümleleri bulundukları her alanda daha da büyüterek ifade edeceklerini belirtti.