Antalya’da bir okul müdür yardımcısının minietek giyen öğrencilerini “teciz timi” kurmakla tehdit etmesinin ardından bu kez de Bursa’da bir müdür yardımcısı kızlı-erkekli oturmayı yasaklarken öğrencilerine yüklendi.

Sinan Tartanoğlu’nun Cumhuriyet gazetesinde yer alanhaberine göre, Bursa İnönü Ortaokulu’nda meydana gelen olayda Müdür Yardımcısı Murat Esenboğa, teneffüste erkek arkadaşlarıyla aynı sıraya oturan kız öğrencilere, “Siz kâfir misiniz? Kendinizi New York sokaklarında mı sandınız? Hayat kadını mı olacaksınız” diyerek çıkıştı.

Cumhuriyet’e konuşan Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, 8. Sınıf öğrencilerinin sınıflarda kızlı ve erkekleri ayrı sıra gruplarına oturttuğu bilgisini verdi.

MÜDÜRDEN YAPTIRIM YOK, İNKAR VAR

Esenboğa’nın tavrından rahatsız olan bazı öğretmenler ise çareyi okul müdürü Eren Bahri Gök’ün yanına çıkarak şikâyetçi olmakta buldu. Ancak Müdür Gök, öğretmenlere yardımcısı Esenboğa ile konuşacağını söyleyerek olayı geçiştirdi. Müdürün görüşme sırasında bazı öğretmenlerin okullara geç geldiğini belirttiğini söyleyen Rona, “Müdür yardımcısının müdüre şikâyet edilmesine karşın, ne il milli eğitim müdürlüğü ne de ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından herhangi bir işlem başlatılmıştır” dedi.

Şikayetlerin ardından da Gök böyle bir olayın yaşanmadığını söyledi, ardındansa geri adım atarak bazı “konuşma üslubu yanlışları” olabileceğini savundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşleşen deyimler kullanmayı da ihmal etmeyen Gök, “Bu zamanda veliler en ufak bir olayda kıyameti koparıyor. Böyle bir şey olmuş olsaydı, veliler bu okulu şimdiye yıkmıştı. Mesele üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” diye konuştu.