DBP, HDP Mardin Kızıltepe ilçe örgütleri öncülüğünde, Kızıltepe ilçesinde yapılmak istenen Barış Yürüyüşü'ne polis saldırdı.

DBP, HDP Kızıltepe ilçe örgütleri öncülüğünde PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride, Silopi, Nusaybin ve Cizre'de halka yönelik yapılan saldırılara dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Mehmet Sincar Parkı önünde toplanan kitle Kızıltepe Çeçen Mezarlığı'na kadar Barış Yürüyüşü gerçekleştirmek istedi. Polisin yürüyüş güzergahını ablukaya aldığı görülürken kitle, "Size savaş yaptırmayacağız" yazılı pankart eşliğinde yürüyüşe geçti.

Mehmet Sincar Parkı'ndan Çeçen Mezarlığı'na kadar yürümek isteyen kitle, yürüyüşün başlamasından kısa bir süre sonra polis tarafından durduruldu.

Kitle bunun üzerine oturma eylemi yaparken HDP Milletvekili Enise Güneyli ile DBP ve HDP'liler yetkililerle polisle görüştü. Kitle oturma eylemi sırasında sık sık "Bijî Serok Apo", "PKK halktır halk burada" sloganları attı. Yapılan görüşmeler sonrasında yürüyüşe izin verilmemesi üzerine yürümek isteyen kitleye polis tazyikli su ve biber gazı ile saldırdı. Kitlenin de taşlarla karşılık verdiği müdahale daha sonra ara sokaklarda çatışmaya dönüştü. (DİHA)