Yüzlerce kişi Taksim'de Kızıldere'de katledilen Mahir Çayan ve 9 arkadaşını andı. Taksim Meydanı'nda "Direnişin ve dayanışmanın tarihi onurumuzdur" pankartıyla Galatasaray'a yürüyen eylemciler, "Kızıldere son değil savaş sürüyor", "Mahir Hüseyin Ulaş kurtuluşa kadar savaş", "Direnişin tarihi onurumuzdur" sloganları attı.

Mahir Çayan ve Kızıldere'de katledilen devrimcilerin poster ve dövizlerinin taşındığı eylemde, yürüyüş boyunca "Gündoğdu Marşı" okundu.

'KIZILDERE BOYUN EĞMEMEKTİR'

Galatasaray Meydanı'nda katılanlar adına basın açıklamasını okuyan Nazmi Algan, 41 yıl önce Kızıldere'de 10 devrimcinin katledildiğini ama bunun devrimciler için onurlu bir mücadele tarihinin en kritik eşiklerinden birisi olduğunu belirtti.

Kızıldere'nin 'boyun eğmemek' olduğunu dile getiren Algan, Mahirlerin mücadelesinin bu ülke topraklarında her zaman eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinin yol göstericisi olduğunu ifade etti. Kızıldere'nin devrimci dayanışma açısından da önemini vurgulayan Algan, "Mahirler, Kızıldere'ye giden yola Denizlerin idamını engellemek için çıkmıştı. Bu, bizlerin tarihindeki en önemli dayanışma eylemlerinden biridir" dedi.

'MÜCADELEMİZ ON'LARDAN ALDIĞIMIZ GÜÇLE DEVAM EDECEK'

Algan, "30 Mart'ta Kızıldere'nin 41. yıl dönümünde On'ların şahsında, emperyalizme, faşizme ve şovenizme karşı boyun eğmeyen direnişlerle dolu tarihimize devrimci dayanışmayla sahip çıkıyoruz. Direnişin ve dayanışmanın tarihi onurumuzdur. Eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve kardeşlik yolunda mücadelemiz On'lardan aldığımız güçle devam edecek" şeklinde konuştu.

Atılan sloganlarla eylem bitirildi. (ETHA - Fotoğraf: Kızılbayrak.net)