Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, dün sabah saatlerinde Okmeydanı’nda Uğur Kurt’un polis kurşunuyla vurulmasının ardından olayı protesto edenlere, “Ya bu ülkede eşşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz!” dedi.

Eski Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın kardeşi, Türk Kızılayı’nın İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Uğur Kurt’un polis tarafından vurulmasını protesto edenlere “Ya bu ülkede eşşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz!” dedi.

Uğur Kurt, Okmeydanı Cemevi’nde cenaze beklediği sırada, Berkin Elvan’ın vurulmasını ve Soma faciasını protesto eden göstericilere polisin kurşun sıkmasıyla ensesinden vuruldu. Uğur Kurt’un vurulması sonrasında Okmeydanı’nda polisle çatışan göstericiler bu kez bu durumu protesto etmek için yürüyüş yapmak istedi.

Çatışmaların sürdüğü sırada, Twitter’dan Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım paylaşımlarda bulundu. Yıldırım Twitter’dan “Biz bu ülkeyi Molotofla, tabancayla, havai fişekle, taş, sopayla değil, NENE hatunlarla, yırtık ayakkabıyla savaşarak kurduk! Size mi vereceğiz” diye yazdı.

Yıldırım’ın attığı twitler şöyle:
“Eğer arpanız fazla geldiyse o arpayı önünüzden almayı da biliriz! Arpa taşıyanları da biliriz”
“Ya bu Ülke de eşşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz! Sizlere her kim destek oluyor, yüz veriyorsa o da şerefsizdir!”
“Biz bu ülkeyi Molotofla, tabancayla, havai fişekle, taş, sopayla değil, NENE hatunlarla, yırtık ayakkabıyla savaşarak kurduk! Size mi vereceğiz”