OHAL kapsamında son çıkarılan 692 Sayılı KHK ile kamudan ihraç edilenler arasında AKP Antalya Milletvekili Hüseyin Samani’nin kızının da olduğu ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde mimar olarak çalıştığı öğrenilen Hüseyin Samani’nin kızı Betül Gökay Samani, mahalli idarelerden ihraç edilenler listesinin 100’üncü sırasında yer aldı.

SAMANİ’DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Hürriyet’e açıklama yapan AKP Milletvekili Hüseyin Samani ihraç kararını doğrulayarak, bir yanlışlık olduğunu söyledi. Kızının adına otomobil almak için Bank Asya’da bir günlük para yattığını söyleyen Samani, başka da hiçbir şey olmadığını kaydetti.

Samani, “Kızım karardan bir gün önce ikinci bebeğini doğuracağı gerekçesiyle belediyeden ayrılmıştı. Görevinden ayrılmış birini ihraç etmiş oldular. Kızım hiçbir zaman bir suça karışmadı ve FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmadı. İlgili makamlara itirazlarımızı yapacağız” dedi.

ECEMİŞ DE İHRAÇ EDİLDİ

Son OHAL kararnamesiyle toplamda 7 bin 395 kişi kamudan ihraç edildi. İhraç edilenler arasında Antalya Büyükşehir, Kepez, Döşemealtı, Manavgat ve Kemer belediyelerinde çalışanlar bulunuyor. Telefonunda ‘ByLock’ bulunduğu iddiasıyla 'FETÖ' kapsamında tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin eski İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş de son KHK ile ihraç edilenler arasında. Ecemiş’in ‘daire başkanı’ kadrosunun gözaltından önce ‘uzman’a düşürüldüğü, son KHK ile ise kamudan atıldığı belirtildi.