Mersin’de İleri Ortaokulu Müdürü Hüseyin Aygül’ün, derslerde kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasını yasakladığı iddia edildi.

Aygül, cuma günü okuldaki öğretmenlerle bir kurul toplantısı düzenledi. Okulun genel sorunları ve öğretmenlerin çeşitli konulardaki istek ve önerilerini sıraladığı yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantı sonunda Müdür Aygül’ün, “Kız ve erkek öğrenciler kesinlikle yan yana oturtulmayacak. Hangi veli ve öğrenci itiraz ederse, ‘Müdür beyin talimatıdır’denilecek. Bu karara herkes uymak zorundadır” dediği öne sürüldü.

“YASAKÇI ZİYHNİYET KABUL EDİLEMEZ”

Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Açıkoğlu, bu yasak karşısında sessiz kalmayacaklarını, yasakçı zihniyeti kabul etmeyeceklerini söyledi: “Müdür beyin bu kararını kabul etmemiz mümkün değil. Bu çağda böylesi yasakçı bir zihniyet kabul edilemez. Böyle bir uygulama karşısında sessiz kalmayacağız. Beklentimiz, müdür beyin bu anlamsız ve eğitim sistemini olumsuz etkileyerek kız ve erkek öğrenciler arasında huzursuzluğa neden olacak bu kararından geri adım atmasıdır.”