Konya’da sosyal medya hesabından beden eğitimi dersinde 'eşofman giyen öğrencilerin zina yaptığı' iması içeren mesajlar paylaşan Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görevli felsefe öğretmeni Ercan Harmancı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hakkında açılan soruşturma sonucu öğretmenlik mesleğinden ihraç edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı da Devlet Memurları Kanunu’nun 125’inci maddesi gereği Ercan Harmancı’nın öğretmenlik mesleğinden ihraç edilip yardımcı hizmetlerde görevlendirilmek üzere memurluk görevine devam etmesi yönünde karar aldı.

Bakanlık yetkilileri, Harmancı’nın öğrencilerin bulunduğu okul ortamında değil ilçe milli eğitim veya halk eğitimin çeşitli birimlerinde memur olarak görev yapabileceğini belirtti.

Harmancı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda ''Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor. Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir'', ''Kız öğrencilerin giydiği eşofman onları çıplak yapar'' diye yazmıştı.