Yazar ve yönetmen Ümit Kıvanç, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren efsane boksör Muhammed Ali’nin yaşamını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın efsanevi boksör için ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg’de kaleme aldığı mektubu değerlendirdi.

Kıvanç, Erdoğan’ın mektubundaki “Ali, askere yazılıp, Vietnam Savaşı’nda yer almayı reddederek, inandığı şeyi yapmak uğruna, maddi kayıplar, hapis cezası ve ünvanından olma gibi birçok sonuçla karşı karşıya kaldı” ifadelerine değinerek, bunun ikiyüzlülük anlamına geldiğini söyledi.

imc tv’de Işın Eliçin ve Fehim Taştekin’in sunduğu Sınırsız programına konuk olan Ümit Kıvanç, 1960’larda siyasal İslamcıların, Vietnam Savaşı’na karşı olan ve anti-emperyalist mücadele yürüten insanlara bıçaklarla saldırdığını hatırlatarak “Bugünün İslamcı olmuş iktidarının zaten (Muhammed Ali’ye) sahip çıkmaya hakkı yok” dedi.

Kıvanç, Muhammed Ali’nin ilkeleri adına ahlaki bir tavır alarak her şeyini riske ettiğini fakat Ali’nin aksine bugün iktidarda bulunanlarda söz konusu ahlaki tavrın en küçük emaresinin görülemeyeceğini zira iktidar ve ikbal uğruna savaş dahi çıkardıklarını da sözlerine ekledi.