Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen birlik ve dayanışma gecesinde ‘hayır’ çağrısı yapıldı.

Gecede konuşan Şube Başkanı Birol Sağlam, “Bizler, kini değil sevgiyi örgütleyeceğiz. Şeriatı değil laikliği örgütleyeceğiz. Savaşı değil barışı örgütleyeceğiz. Yarını birlikte örgütleyeceğiz. Önce ülkenin çıkarlarını gözeteceğiz ve bu değişiklik paketine 'hayır' diyeceğiz” dedi.

'ALEVİLİK HAKTIR'

Gecenin başında konuşma yapan Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Birol Sağlam, anayasa değişikliğinde yer alan maddelerde Alevilerin taleplerinin olmadığını söyledi.

Sağlam,  “Sorun sınıfsal bir sorundur. Bu anayasa değişiklik paketinin içinde, özellikle son 10-15 yıldır alanlarda, mitinglerde haykırdığımız tek bir şey var: eşit yurttaşlık talebi. O da bu paketin içerisinde yok. Aleviler bu ülkenin vicdanıdır. Bizim bu anayasaya evet deme gibi bir şansımız olamaz. Kış lastikleri ile ilgili KHK yayınlıyorsun, milyonlarla eşit yurttaşlığı haykıran Aleviler ile ilgili tek bir düzenleme yapmıyorsun. Alevilik bir sorun değildir. Alevilik haktır ve kazanacaktır” dedi.

Yeni anayasa hazırlığının Alevileri tedirgin ettiğini savunan Sağlam, “Temel sorun Türkiye Cumhuriyetinin kazanımlarının yok edilmeye çalışılması. Bizler; kini değil sevgiyi örgütleyeceğiz. Şeriatı değil laikliği örgütleyeceğiz. Savaşı değil barışı örgütleyeceğiz. Yarını birlikte örgütleyeceğiz. Önce ülkenin çıkarlarını gözeteceğiz ve bu değişiklik paketine Hayır diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

'ÜLKE KARANLIĞA GÖMÜLMEYECEK'

Birol Sağlam’ın ardından konuşan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ise, “Ülke her zamankinden önemli süreçten geçiyor. Zaman zaman soruyorlar. Bu süreçlerde Aleviler ne yapar diye? Biz aleviler için değişen bir şey yok, çünkü Aleviler çok fazla süreçten geçti. Bu ülke hiçbir zaman karanlığa gömülmeyecek. Katliamlara rağmen, OHAL’e rağmen her zaman mücadele edeceğiz. Biz bu ülkeye hiçbir zaman sırtımızı çevirmedik” sözlerini kullandı.

(Kaynak:Evrensel)