Kırşehir’de yaklaşık iki ay önce HDP’li Eşref Odabaşı’na ait Gül Kitabevi’nin de aralarında olduğu dört işyerinin tekbir sesleriyle ateşe verildiği olaylar sırasında sadece 90 polisin görevlendirildiği, Çevik Kuvvet ile Güvenlik Şube müdürleri izinli olduğu ortaya çıktı.

Kırşehir'de 8 Eylül günü meydana gelen Kürt yurttaşlara ait işyerlerinin basılıp yağmalanması olaylarıyla ilgili skandal bir belge ortaya çıktı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, 8 Eylül'de Cacabey Meydanı'nda terörü protesto için basın açıklaması yapılacağı, Kürt vatandaşların işyerlerine saldırılabileceği bilgisine ulaştı. Önlem almaları için, çoğu Çevik Kuvvet'te görevli sadece 90 polis görevlendirildi. 3 bin kişilik grup, 18.00'de basın açıklaması yaptıktan sonra HDP il binasına saldırdı. Kırılan camlardan giren 3 kişi, binaya büyük bir Türk bayrağı astı, tabelalar indirildi. Ardından grup, Gül Kitapevi'ni yağmaladı ve ateşe verdi.

Zaman'ın ulaştığı belgeye göre, 18.00'de başlayan taşkınlıklara saatlerce müdahale etmeyen emniyet müdürü, olaylar büyüdükten sonra, ihmali ortaya çıkmasın diye ikinci bir görevlendirme yazısı yayımladı. 23.30'da düzenlenen ikinci belgede önlem alınmış gibi gösterildi, olayları önlemeye çalışan polis sayısı 90 iken  kağıt üzerinde 203'e yükseltildi.

Emniyet müdahalede gecikti. Gözaltı talimatı ise olaylar büyüdükten sonra ancak gece 22.00'de verildi.