Adıyaman’da E.F. adlı genç, kimliğinde bulunan din hanesindeki ‘İslam’ ibaresini kaldırınca 21 Mayıs’ta evi işaretlendi. Daha önce iki kez tehdit mektubu alan E.F. İnsan Hakları Derneği Adıyaman Şubesi’ne başvurarak can güvenliğinin olmadığını belirtince, İHD 25 Mayıs’ta E.F. adına Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Aldığı tehditlerden dolayı Adıyaman’da kalmak istemeyen E.F. Gaziantep’te bulunan M.F. adlı dayısının yanına taşındı. Dedesinin vefat etmesi üzerine E.F. dayısı M.F. ile beraber 13 Haziran’da Adıyaman’a gitti. 14 Haziran günü Gaziantep’e dönen E.F. ile M.F., kaldıkları evin kapı aralığına sıkıştırılmış bir mektup buldu.

İdris Emen'in Radikal'de yeralan haberine göre M.F. mektubun içinde, ‘kanınız bize mubahtır’ notunu görünce Şahinbey Polis Merkezi Amirliği’ne başvurdu. Gaziantep’te can güvenliğinin olmadığını düşünen E.F. ifade verdikten sonra memleketi Adıyaman’a geri döndü.

Mektupta tehdidin dışında Nisa Suresi’nin bir bölümün de yer aldığını söyleyen E.F. yaşadıklarını, "Adıyaman’da oturduğum evimin kapısı işaretlendi. Daha önce iki kez tehdit mektubu alınca Gaziantep’e taşındım. Ancak orada da aynı tehditti aldım. Artık evden çıkamaz, arkadaşlarımla gezemez oldum. Ben ateistim. Ailem ise Alevi’dir. Bu sebeplerden dolayı tehdit edildiğimi düşünüyorum. Beni ve ailemi tehdit edenlerin bulunmasını istiyorum. Ayrıca can güvenliğim olmadığı için valiliğe başvurarak polis koruması istedim. Talebimin yerine getirilmesini istiyorum’’ sözleriyle aktardı.