CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret etti. 

Şavşat ziyareti sonrasında Ardanuç ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu’nun konvoyu, Yanıklı mevkiinde güvenlik gerekçesiyle Özel Harekat polisleri tarafından durduruldu.

Yolda barikat tespit edilmesi üzerine polisler, bölgeye ateş açtı.

Ateşe karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları da çatışmaya katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu bu sırada iki ateş arasında kaldı. Çatışmada 1 asker yaşamını yitirdi, 2 asker yaralandı.

Kılıçdaroğlu'nun programını iptal ettiği, Şavşat'a geri döndüğü bildirildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Kılıçdaroğlu’nun koruma sayısı artırılmıştı. Kılıçdaroğlu’nun 13 olan koruma sayısı 21’e çıkarılmıştı.

KILIÇDAROĞLU: GÜVENLİ BÖLGEDEYİM, ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çatışma anını NTV canlı yayında anlattı: 

"Şu anda güvenli bölgedeyim. Çatışmalar devam ediyor. Teşekkür ediyorum benim için kimsenin kaygılanmasına gerek yok. Güvenli güçleri bizi getirdiler, şu anda korkulacak bir durum yok.

“Bizim açımızdan sorun yok ama bölgede çatışan erlerimiz var, inşallah onlara bir şey olmaz. Güvenli güçleri bizi getirdiler dolayısıyla bir sorunumuz yok."



İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ala, konvoyun öncülüğünü yapan jandarma aracına ateş açıldığını söyledi. 

İçişleri Bakanı Ala'nın açıklaması şöyle:

“Konvoyu korumakla görevli jandarma aracına ateş açılmıştr. 1'i ağır 3 yaralımız var. Durumu ağır olan askerimiz başından vurulmuştur.”

Çatışmada 1'i ağır 3 asker yaralandığını belirttilmişti. Ağır yaralı asker tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 

KURTULMUŞ: SALDIRIYI LANETLİYORUM

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kurtulmuş, şunları paylaştı:

“CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçiş güzergahında meydana gelen saldırıyı lanetliyorum.

“Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, konvoyda yer alanlara ve tüm CHP’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, NTV canlı yayınına katılarak şu bilgileri verdi:

"Olayı yeni öğrendik, arkadaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Orada sinyal kesici aletler kullanıldığı için sağlıklı bir iletişim kuramadık. Genel Başkanımız, açılışa giderken orman tarafından bir ateş açılmış.

“Genel Başkanımızın yanında bulunan koruma ve güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıkmış. Şu anda ortada herhangi bir üzücü durum yok ama bu tablo çok vahim bir tablo. Çatışmadan sonra neler yaşandığını öğrenip sizlerle paylaşacağız. Kemal Kılıçdaroğlu güvenli bir yere alındı. 

Gök, "Darbe girişiminden sonra tehditler söz konusu muydu?" sorusuna şu yanıtı verdi: 

“Türkiye siyasetinin ne kadar karmaşık olduğunu hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz'dan önce de bu tür tehditler alıyorduk. Darbe girişimi sonrası da Genel Başkanımızın korumalarını arttırdık. Darbe CHP olarak çok net bir duruş sergiledik. Sadece onlar değil Türkiye'de CHP'yi hedef seçen başka grupların olduğu da biliniyor. Artvin'de böyle bir olay olabiliyorsa gerçekten Türkiye çok ciddi bir durum içerisindedir. Heyet kalabalık bir heyet. Orada çok sayıda araç var, otobüs içerisinde çok fazla arkadaşımız var."

'SUİKAST GİRİŞİMİ OLDUĞUNU ANLIYORUZ' 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının doğrudan dmokrasiye yapıldığını ifade etti.

Özel, “Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğu, güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sonucunda bunun hazırlığını yapan mevziinin ateş açması sonucu karşılıklı bir çatışma başladığı sayın genel başkanın saldırı yerine birkaç yüz metre veya biraz daha fazla mesafedeyken konvoyun durduğu CHP konvoyunu koruyanların isabet aldığını konvoyun kendisinde herhangi bir isabet olmadığını anlıyoruz.

Ağır yaralı askerimiz başta olmak üzere yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

CHP konvoyuna yapılan saldırı, sayın genel başkana yapılan suikast girişimi doğrudan demokrasiye, Türkiye’ye yapılmış. Demokrasinin yanında terörün karşısında duran bir ana muhalefet liderine yapılmış bir saldırıdır” dedi.

BAHÇELİ: TEK TESELLİMİZ SAYIN KILIÇDAROĞLU'NUN İYİ OLMASIDIR

Saldırıya ilişkin Twitter'dan açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesi Yanıklı Köyü yakınlarında PKK tarafından saldırı düzenlenmiştir. Bu menfur saldırıda 1'i şehit, 2 askerimiz de yaralanmıştır. Üzüntümüz büyüktür, tek tesellimiz Sayın Kılıçdaroğlu'nun iyi olmasıdır" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: SALDIRI ÜLKEMİZİN DEMOKRATİK İSTİKRARINA YAPILDI

Başbakan Binali Yıldırım, "Saldırı ülkemizin demokratik istikrarına yapıldı" dedi.