CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nde Kahramankazan ilçesine ulaştı.

Burada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Başbakan Binali Yıldırım’dan gelen ‘provokasyon olabilir’ açıklamalarına yanıt veren Kılıçdaroğlu “Provokasyona biz gelmeyecegiz. Biz adaleti istiyoruz” dedi.

Nergis Demirka'yanın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminin planlandığı yerde olduklarına dikkat çeken CHP lideri, yürüyüşün ikinci gününe ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

NEDEN Mİ SOKAĞA ÇIKIYORUZ: 15 temmuz darbe girişimi planlandığı yerdeyiz. 249 şehit. 1000’in üstünde yaralımız var. Halk sokağa çıktı, demokrasi aradı, hakkını aradı. Halk sokağa çıktı darbeyi püskürttü. Diyorlar ki ‘neden sokağa çıkıyorsunuz?. Sokağın önemi yok.’ Bunu diyenlere açık ve net şunu söylemek istiyorum. 15 Temmuz 'FETÖ' darbe girişimini sokağa çıkan bizim insanlarımız engellemedi mi, engelledi. Demek ki demokrasi ve adalete her yerde her ortamda sahip çıkacağız. Adalet varsa demokrasi vardır. Demokrasi varsa adalet vardır. İkisinin olmadığı yerde zulüm vardır devlet yoktur.

PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ: Biz her ortamda adaleti ve demokrasiyi sonuna kadar savunacağız. Provokasyon ve kışkırtıcılık yapıyorlar. Bizim üzerimize birilerinin saldırması için alt yapı oluşturmaya çalışıyorlar. Arkadaşlarıma söyledim, provokasyonlara alet olmayın diye. İnandığımız yolda adalet aramayı sürdüreceğiz.